avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafon tva la contract/conventie civila
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafon tva la contract/conventie civila

Buna ziua

Am un contract/conventie civila cu o firma din strainatate si cineva spune ca se aplica plafonul TVA de 118000RON si in cazul meu.
Eu nu fac facturi nu fac o activitate comerciala ... esta posibil asa ceva ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:26, 20 Iulie 2011
plafonul este de 119.000 lei si da, se aplica si in cazul dvs.
am inteles si daca am depasit anul trecut raman tot platitor si anul asta ?
asi mai sublinia faptul ca firma cu care am contract este din comunitate si e platitor de TVA
in ce consta aceasta colaborare cu firma din ue?
ce servicii prestati, mai exact?
servicii IT (administrare retele, servere, calculatoare etc)
1. incepand cu 1 ian 2010, inainte de a presta astfel de servicii erati obligat sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar (nu in scopuri normale de tva, deci nu platitor de tva in romania)
2. incepand cu 1 aug 2010, inainte de a presta astfel de servicii erati obligat sa va inscrieti in registrul operatorilor intracomunitari
3. in principiu fiscul nu prea are ce sa va faca, intrucat chiar daca v-ati fi declarat platitor de tva la depasirea plafonului de 119.000 lei, serviciile catre firma din ue ar fi fost neimpozabile in romania, deci tva zero.
4. singura problema ar fi amenda pentru neinscrierea in reg op intracomunitari si amenda pentru sumele nedeclarate in 390.

impozit pe venit ati platit?
unde, cum, cand?
alte contrubutii sociale?

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit tva mik_zoltan mik_zoltan Sunt PFA cu norma de venit. Venitul meu vine in proportie de 100% din strainatate prin transfer bancar. (tara UE) Am inteles ca daca depasesc cota de norma ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)
Tva incasari google adsense ionescugg ionescugg Salutare, Acum am observat ca anul trecut am depasit cota pentru inregistrare ca platitor de TVA (eu sunt persoana fizica - nu sunt autorizat). Am avut ... (vezi toată discuția)