avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Mãsura 322
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Mãsura 322

Măsura 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”
Obiective:
a. Îmbunatatirea infrastructurii fizice de baza în spatiul rural;
b. Îmbunatatirea accesului la serviciile publice de baza pentru populatia rurala;
c. Cresterea numarului de sate renovate;
d. Cresterea numarului de obiective de patrimoniu din spatiul rural sprijinite.

Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 13:43, 9 August 2008
Măsura 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" se încadrează în Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” şi are ca obiective:
- Îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază în spaţiul rural;
- Îmbunătăţirea accesului la servicii de bază pentru populaţia rurală;
- Creşterea numărului de sate renovate;
- Creşterea numărului de obiective de patrimoniu din spaţiul rural.

Fondurile totale alocate Măsurii 322 prin FEADR (Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală) sunt de 1.546.087.425 euro (1,54 miliarde de euro) din care: contribuţia Guvernului României – 20% si contribuţia Uniunii Europene – 80%.
Cheltuieli eligibile:

A) Pentru crearea si modernizarea infrastructurii fizice de baza:

a. Înfiintarea de drumuri noi, extinderea si îmbunststirea retelei de drumuri de interes local (drumuri comunale, vicinale si strazi din interiorul comunei) ce apartin proprietatii publice a unitatii administrative (comuna) pe teritoriul careia se afla, asa cum sunt definite si clasificate în conformitate cu legislatia nationala în vigoare;
b. Prima înfiintare, extinderea si îmbunatatirea retelei publice de apa (captare, statii de tratare, alimentare) pentru localitatile rurale având sub 10.000 populatie echivalenta (p.e);
c. Prima înfiintare, extinderea si îmbunatatirea retelei publice de apa uzata (canalizare, statii de epurare) pentru localitatile rurale având sub 10.000 populatie echivalenta (p.e.);
d. Prima înfiintare si extinderea retelei publice de joasa tensiune si/sau a retelei publice de iluminat;
e. Prima înfiintare si extinderea retelei publice locale de alimentare cu gaz catre alte localitati rurale sau catre zone rurale care nu sunt conectate la retea;
f. Investitii în statii de transfer pentru deseuri si dotarea cu echipamente de gestionare a deseurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile Raffaella Raffaella Pentru inffintarea unei gradinite private, poti beneficia de fonduri nerambursabile, sau alte posibilitati, daca exista....multumiri :( (vezi toată discuția)
Madr vrea sa lanseze in februarie linia de finantare pentru investitii in infrastructura de broadband! Daniela Bolog Daniela Bolog 09 ianuarie 2014 MADR a elaborat fisa submasurii 322e) „Investitii privind infrastructura de broadband in spatiul rural” care a fost inclusa in ... (vezi toată discuția)
Camin de batrani iuliuadrianconstantin iuliuadrianconstantin Buna dimineata, cum si unde as putea gasi legislatia in ceea ce priveste functionarea asociatiilor umanitare, in speta a caminelor de batrani, insa m-ar ... (vezi toată discuția)