avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa vand o parte din proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa vand o parte din proprietate?

buna ziua. detin in proprietate un apartament de 2 camere+boxa la subsol.
vreau sa vand doar boxa.
as dori sa stiu daca se poate si cum anume.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 16:21, 8 August 2008
Inteleg ca dreptul de proprietate asupra boxei nr. ... este evidentiat in CF a apartamentului. In acest caz, veti incheia la notar un act de dezmembrare (ca sa desprindeti boxa din intregul constituit de apartament, boxa si partile comune indivize) si vanzare catre cealalata parte. S-ar putea sa aveti nevoie si de o documentatie tehnica intocmita de un expert topo. Banuiesc ca veti vinde boxa unui vecin, asa ca se poate face concomitent, alipirea la apartamentul acestuia a boxei vandute. Astfel, pe CF-ul apartamentului cumparatorului va aparea apartament x, boxa x, boxa y, parti comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema juridica mihai_lex mihai_lex Problema sta in felul urmator : Exista o casa ( subsol, parter, etaj, pod) formata din 3 apartamente, fiecare apartament avand proprietarul lui ( deci ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare amadeus79 amadeus79 Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului. In 1998 pe baza unui ... (vezi toată discuția)