avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru studenti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru studenti

Buna ziua .Pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care nu am dat licenta fiind student la zi,ce acte trebuiesc sa sa pot face dosarul pentru somaj.Va multumesc pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 20 Iulie 2011
Trebuie sa fiti inregistrati in evidentele agentiilor fortei de munca de cel putin 60 de zile inainte de a solicita ajutorul de somaj. Beneficiati dupa absolvirea cursurilor si doar 6 luni. Ajutorul este 50% din indicele social de referinta care este in acest moment 500 ron.
1. Cu adeverinta de la facultate, ca ati absolvit cursurile, va inregistrati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul, in maximum 60 de zile de la data absolvirii.
2. Daca in cele 60 de zile de la absolvire nu vi se ofera sau nu gasiti un loc de unca veti primi, timp de 6 luni, o indemnizatie lunar de soma de 250 lei.
3. Actele necesare sunt:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare.
e. Actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj student parinte4all parinte4all cum pot beneficia de ajutorul de somaj daca am terminat facultatea de asistenti medicali din sibiu dar eu locuiesc in valcea ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi Justitiarul711 Justitiarul711 Dupa terminarea facultatii o terta persoana nu a beneficiat de ajutorul de somaj pe motivul ca s-a inscris la master. Acum, dupa absolvirea masterului poate ... (vezi toată discuția)
Absolvent de master purani purani am absolvit masterul de 2 ani si sef de promote la universitate Bucuresti - Stiinte Politiceiar astazi, 12 iunie ma pregatesc sa sustin lucrarea de ... (vezi toată discuția)