avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor somaj student
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor somaj student

cum pot beneficia de ajutorul de somaj daca am terminat facultatea de asistenti medicali din sibiu dar eu locuiesc in valcea ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 4 Octombrie 2011
Va inregistrati la Agentia de Somaj din Valcea.
Termenul de 60 de zile incepe de la data in care am absolvit cu licenta sau de la data terminarii facultatii. De ce acte am nevoie pentru a ma inregistra la Agentia de Somaj din Valcea? va multumesc
1. Trebuie ca in termen de 60 de zile de la absolvire sa va inregistrati la Agentia de Somaj.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.52
...
(3) În sensul legii, data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii urmãtoare celei înscrise în diplomã sau, dupã caz, în certificatul de studii eliberat de cãtre instituţia de învãţãmânt de stat sau particular, autorizatã ori acreditatã în condiţiile legii, dacã în cuprinsul acestora nu se specificã, în mod expres, o anumitã datã de absolvire.

3. Actele necesare pentru inregistrae la Agentia de Somaj:
a. Actul de identitate, in original si copie;
b. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
c. Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale;
d. Actele eliberate de organele financiar teritoriale, din care sa rezulte ca persoana nu realizeaza venituri sau ca realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare;
e. actul de absolvire a formei respective de invatamant, in original si in copie.


Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru studenti ghinea_bogdan07 ghinea_bogdan07 Buna ziua .Pot beneficia de ajutor de somaj in cazul in care nu am dat licenta fiind student la zi,ce acte trebuiesc sa sa pot face dosarul pentru somaj.Va ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent studii superioare pe subventie jax jax Buna ziua,as dori sa stiu ce acte imi trebuie ca sa ma inscriu in evidenta la somaj si cat dureaza pana sunt efectiv in evidenta. De asemenea,ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu da_dy da_dy in ce conditii un absolvent de invatamant liceeal poate obtine ajutor de somaj si ce acte ii trebuiesc si unde trebuie sa se adreseze (vezi toată discuția)