avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare inainte de termen
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare inainte de termen

As vrea sa stiu daca odata cu intrarea noului cod penal in vigoare persoanele deja condamnate beneficiaza de vreo reducere a pedepsei si daca exista vreun nou decret care permite detinutilor eliberarea dupa executatrea unei treimi din pedeapsa.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina_23 , utilizator 02:04, 25 Iulie 2011
Indoi-m-as.
Ce condamnare are ? iese la munca?
Nu exista nici o modificare de acest gen. Trebuie sa ispaseasca cel putin 1/2 din pedeapsa daca este sub 10 ani sau 2/3 daca este peste 10 ani.
Daca legea noua va fi una mai favorabila, in sensul de a avea limite mai mici de pedeapsa , se va aplica aceasta lege, inclusiv condamnatilor definitiv.Depinde, ca nu in cazul tuturor infractiunilor se vor aduce modificari.
Insa in privinta liberarii ocnditionate fractiunile de pedeapsa raman aceleasi.Adica acolo nu se umbla, condmantul va executa 2/3 ori jumatate din pedeapsa( dupa caz) oricare ar fi cuamntumul ei:fie nu va fi o lege mai favorabila si ramane cea aplicata de instanta, fie vine o lege care perevede limite mai mici de pedeapsa si pedeapsa se reduce conform acestor limite.
Daca a primit o condamnare care este peste maximum prevazut in noul cod atunci pedeapsa i se va stabili la acel maxim, iar in functie de partea de pedeapsa executata, de rapoartele obtinute in detentie si de timpul dedus in baza muncii prestate ar fi posibilitatea sa iasa mai repede.
Asteptam concret infractiunea savarsita si pedeapsa primita pentru a da raspunsuri pertinente.
fapta savarsita este lovituri cauzatoare de moarte si a primit o condamnare de 6 ani.are deja 2 ani executati si iese la munca.nu are nici un raport pana in prezent.as vrea sa stiu concret cam cand poate iesi pe eliberare conditionata si ce conditii trebuie sa indeplineasca.va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare jeniferr jeniferr la o condamnare de 6ani cat te sa ispaseasca pt a fii eliberat:( (vezi toată discuția)
Articolul 320 alexya123 alexya123 Buna seara, daca o persoana a fost condamnata conform articolului 208/209 beneficiind de articolul 320/1, conform noului cod de procedura penala i se mai ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)