avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA apartamente noi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA apartamente noi

Cum se face ajustare TVA in cazul apartamentelor noi construite in regie proprie si vandute cu 5%TVA - sunt indeplinite toate conditiile - valoare sub 100.000 euro. suprafata sub 120mp, si cumparatorii au declaratie notariala ca nu detin si nu au detinut alte proprietati.
Pentru materialele de constructii se deduce 24%.
Apartamentele sunt vandute in luna in care se face receptia si intabularea lor..
;):[
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:58, 20 Iulie 2011
cine v-a spus ca se ajusteaza tva in acest caz?
cine construieste in regie proprie?
(12) Prevederile art. 149 din Codul fiscal şi ale prezentului punct se aplică şi de către persoanele impozabile care efectuează operaţiuni imobiliare constând în operaţiuni de livrare, închiriere, leasing, arendare, concesionare şi alte operaţiuni similare, efectuate în legătură cu bunurile imobile.
atata timp cat intervine o livrare taxabila nu se impune nici o ajustare de taxa dedusa in conditiile art. 149 cod fiscal, chiar daca taxarea se face la cota redusa de 5%.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare tva florentyna florentyna Se poate anula o notificare depusa la finante pentru taxarea operatiunilor prevazute l art141lit f????????? Stiu ca exista pentru lit e dar pentru livrari de ... (vezi toată discuția)
Tva modernizare locuinta de serviciu administrator ionescus ionescus In anul 2007 societatea a cumparat un apartament care are destinatia locuinta de serviciu si care este pusa la dispozitie administratorului in baza unui ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)