avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice

am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat convorbirea cand am facut comanda si o vor folosi daca este cazul.

intrebarile mele:
1) in conditiile in care nu m-au intrebat daca sunt de acord cu inregistrarea convorbirii si totusi m-au inregistrat, pot folosi inregistrarea in instanta?
2) in cazul in care sa spunem ca mi-am dat acordul in privinta inregistrarii convorbirii, in ce conditii o pot ei folosi in instanta?
3) avand in vedere ei nu sunt nici institutii abilitate sau operatori de telefonie, in ce conditii pot face si folosi asemenea inregistrari? Exista o lege care reglementeaza aceste inregistrari in scop "customer service" sa le spunem? Poate orice companie sa faca astfel de inregistrari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: monnalee02 , utilizator 08:36, 22 Iulie 2011
un prim raspuns indirect: poate exista returnare.... dar cum sa inapoiati ceva ce nu ati primit...

pare sa fie un soi de escrochetie, inselaciune.... sau o simpla eroare
pachetul l-ati primit cu proces verbal pentru ce era inauntru...?...(asa ar fi fost normal si ar fi evitat atat surprizele cat si....neplacerea.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
ContSters83715, utilizator
Legii 298/2008 ofera dreptul de a inregistra convorbirile si sms-urile, doar operatorilor de telefonie fixa si mobila. Cei de la cal-center, isi inregistreaza convorbirile ( de cele mai multe ori fara acordul nostru ) pentru a putea verifica comenzile. Daca prin telefon ati cerut altceva si prin posta ati primit altceva, eu zic sa faceti o reclamatie la ei ( in care sa le oferiti toate datele posilibile : ziua convorbirii, despre ce era vb etc ) si sa asteptati 30 zile pt raspuns . Sa nu uitati sa solicitati si convorbirea.
Dar...retrnati-l in 10 zile, si patrati o copie dupa fiecare document care a insotit marfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice andrei.b andrei.b am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Legalitatea inregistrarii convorbirilor telefonice andrei.b andrei.b am comandat un produs de pe internet prin call center. in pachet mi-a sosit altceva decat ce am comandat. cand i-am sunat inapoi mi-au spus ca au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica RobuAncuta RobuAncuta Buna ziua! As avea nevoie sa obtin inregistrarea unei convorbiri telefonice intre mine si o alta persoana fizica de la operatorul de telefonie mobila (Orange). ... (vezi toată discuția)