Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi

Webinar Premium LIVE: Riscuri și obligații privind combaterea spălării banilor. Joi, 1 Iulie, de la ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Sinteza zilei avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspundere civila teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspundere civila teren

Langa casa se afla un teren gol, arabil dupa cate se pare, despre care am inteles ca ar fi in proprietatea unei pers. fizice insa nu sunt sigura. Problema mea este ca in ultimele 2 saptamani au izbucnit 3 incendii pe respectivul teren, incendii cu potential de a se intinde pana la casele celor ce locuiesc in jur. Intrebarea mea este: cum pot afla cu certitudine cine detine terenul respectiv si daca exista vreo lege/posibilitate de a obliga proprietarul sa ia masuri impotriva repetarii situatiei sus mentionate. Deasemenea daca din nefericire in viitor imi este afectata casa/ masina etc din cauza unui incendiu provenit de pe acest teren, cine poate fi tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:27, 21 Iulie 2011
Care este sursa incendiilor? Va recomand sa incheiati o asiguare facultativă pentru casa dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Sursa incendiilor este, cel mai probabil, maldarul de gunoaie care sunt depozitate pe acel teren precum si oamenii strazii care mai cutreiera noaptea . Asigurarea obligatorie nu acopera eventualele daune provocate de un asemenea incendiu?

Proprietarul nu poate fi obligat macar sa imprejmuiasca terenul avand in vedere ca prin neglijenta sa in legatura cu acesta se pune in pericol un cartier intreg de vile?

Totusi, cu riscul de a ma repeta, care este modalitate prin care se poate afla cu certitudine care este peroprietarul?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
elishepherd, utilizator
Proprietarul poate fi obligat sa ia toate masurile necesare prevenirii unui incendiu.
Faceti o sesizare catre primarie. In aceeasi sesizare solicitati si informatii despre proprietarul terenului.
Informatii se mai pot afla si de la cartea funciara, daca are intabularea facuta.
Va multumesc domnule avocat. Odata ce primaria ia la cunostiinta, exista vreun termen legal in care este obligata sa raspunda sesizarii?
OG nr.27/2002, aprobata cu modificari prin Legea 233/2002 - art.8
Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

Alte discuții în legătură

Necesitate dosar protectia muncii Kerekesjaya@yahoo.com Kerekesjaya@yahoo.com Buna, Sotia mea are o intreprindere individuala unde este si administrator. Este vorba de in magazine de haine. Nu are angajati. Ea este si vanzatoare, Are ... (vezi toată discuția)
Monitorizare gps angajati sergynyo sergynyo Buna ziua, Intr-o uzina din Romania, patronul doreste sa-si monitorizeze angajatii prin GPS. Mai exact, se doreste sa se implementeze un gadget care sa ... (vezi toată discuția)
Doc psi armin armin Buna, fac si eu un curs de PSI si am nevoie de un dosar pentru examen daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii de mai jos: CAPITOLUL I 1. Acte ... (vezi toată discuția)