avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspundere civila teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspundere civila teren

Langa casa se afla un teren gol, arabil dupa cate se pare, despre care am inteles ca ar fi in proprietatea unei pers. fizice insa nu sunt sigura. Problema mea este ca in ultimele 2 saptamani au izbucnit 3 incendii pe respectivul teren, incendii cu potential de a se intinde pana la casele celor ce locuiesc in jur. Intrebarea mea este: cum pot afla cu certitudine cine detine terenul respectiv si daca exista vreo lege/posibilitate de a obliga proprietarul sa ia masuri impotriva repetarii situatiei sus mentionate. Deasemenea daca din nefericire in viitor imi este afectata casa/ masina etc din cauza unui incendiu provenit de pe acest teren, cine poate fi tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:27, 21 Iulie 2011
Faceti o sesizare de urgenta la AGENTIA DE PROTECTIE A MEDIULUI ,filiala din care face parte terenul d-voastra , deoarece primariile, sa-mi fie cu iertare , sunt asa cum sunt.
Conform O.U.G 195/2005 privind protectia mediului, cu completarile si modificarile ulterioare, scrie cam asa:
- persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a „nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă”; încălcarea acestei prevederi constituie contravenţie;

- „arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice” constituie infracţiuneşise pedepseşte cu închisoare sau cu amendă penală.

Au si telefon de urgenta.Deasemeni, va puteti adresa ISU (POMPIERI)care raspund de judetul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incendiu casa fara asigurare Aly07 Aly07 Buna seara, Am o cunostinta careia i-a izbucnit casa in incendiu din cauza unei sobe. Este o situatie foarte grea pt. ea si familia ei. Ce demersuri se pot ... (vezi toată discuția)
Doc psi armin armin Buna, fac si eu un curs de PSI si am nevoie de un dosar pentru examen daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii de mai jos: CAPITOLUL I 1. Acte ... (vezi toată discuția)
Necesitate dosar protectia muncii Kerekesjaya@yahoo.com Kerekesjaya@yahoo.com Buna, Sotia mea are o intreprindere individuala unde este si administrator. Este vorba de in magazine de haine. Nu are angajati. Ea este si vanzatoare, Are ... (vezi toată discuția)