avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC si alte venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC si alte venituri

Poate o persoana care lucreaza timp de 12 luni part-time 2 ore/zi si un salariu de 200 ron sa beneficieze de concediu crestere copil? Stiu ca nu este un impediment timpul partial,problema este cu privire la suma de 200 ron,pentru ca art. 3 din OUG 111/2010 mentioneaza ca venituri din salarii"suma incasata rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului,determinata ca diferenta intre venitul net din salarii,calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii si a deducerii personale acordate..." Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:16, 21 Iulie 2011
Modalitatea realizarii de venituri suspuse impozitarii nu este un impediment pentru obtinerea indemnizatiei, desigur ca plata muncii in timp partial fiind mica si indemnizatia va fi corespunzatoare insa legea prevede ca nu se poate acorda mai putin de 600 lei indiferent de baza de calcul
Problema consta in faptul ca la un salariu de 200 ron,dupa ce se achita "darile",ramane venitul net de 167 ron,dar fiind functie de baza,se aplica deducerea personala de 250 ron; la ce se mai aplica acea cota de 16% impozit astfel incat pentru a beneficia de CIC persoana trebuie sa fi realizat venit din salarii supus impozitarii timp de 12 luni anterioare datei nasterii copilului?! Se poate totusi si asa,sau trebuie un salariu mai mare,asa incat suma sa fie supusa impozitarii?
Am cautat si am gasit o solutie,si anume, la un salariu brut de 350 ron s-ar plati impozit pe salariu de 7 ron,deci ar fi indeplinita conditia. Mai astept si alte pareri din partea unor persoane avizate. Multumesc
1. Nu conteaza cuantumul venitului pe care il aveti.
2. OUG 111/2010 spune numai ca trebuie sa aveti venit profesional impozabil, fara a se preciza cunatumul acestua.
3. Asadar veti benficia de indemnizatie pentru CCC care nu poate fi mai mica de 600 lei lunar chiar daca 75% din mmedia veniturilor nete pe 12 luni este mai mica de 600 lei. La acestia se mai adauga 200 lei lunar = alocatia de stat pentru copil, pana la varsta de 2ani.
4. Asa ca nu mai faceti nici un demers pentru ca nu este necesar. Interpretarea data de dvs. textelor de lege nu este corecta. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil , timp partial , deducere personala astrx astrx Buna ziua, sunt o angajata cu timp partial de munca 2h/zi, salariul brut 250 ron, venit net 209 , cu deducerea de 250 de ron pe luna , nu plateste impozit pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului ContSters276980 ContSters276980 buna ziua,intrebarea mea este urmatoare: Daca sunt angajata de 1 an si 8 luni,cu 5 ore/ zi(30 ore /saptamana), cu un salariu de 438,pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului just_hara just_hara Intrebarea mea este: -daca esti angajat cu jumatate de norma primesti indemnizatia de crestere a copilului in intregime, jumatate sau nu primesti ... (vezi toată discuția)