avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare nedidactic-bufetier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare nedidactic-bufetier

Buna seara, va deranjez cu o intrebare.
Ce studii sunt necesare pentru angajarea unei persoane la o unitate de invatamant preuniversitar in functia de bufetier?
as dori daca se poate sa imi acordati temeiul legal cu privire la studiile necesare caci eu am incercat azi telefonic sa obtin aceasta informatie de la ITM dar nu m-au lamurit.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
corina78, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:09, 22 Iulie 2011
Clasificarea ocupaţiilor din România se aplică în toate domeniile de activitate economică şi socială şi este obligatorie pentru toate organele administraţiei publice centrale şi locale, unităţi bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizaţii patronale, sindicale, profesionale şi politice, fundaţii, asociaţii şi alte persoane fizice şi juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, la completarea documentelor oficiale ori de câte ori se cere precizarea ocupaţiei.
La completarea documentelor oficiale,la raportari statistice da,dar nu la incadrare!

In sist. bugetar, este reglementata prin ordine de ministru ,sau prin statute profesionale speciale , angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale .
Aceste acte reglementeaza pt. fiecare functie(grup de functii)pe grade sau trepte profesionale nivelul de studii şi criteriile la angajare şi promovare.

Si in c.i.m. se trece functia/meseria conform C.O.R.

Incadrarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se face potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
In cim se trece functia,gradul sau treapta in cf. cu prevederile mentionate.
Nu incercati sa ma contraziceti atata timp cat am incheiat cateva sute de contracte de munca in cariera mea de fost bugetar.
ondino a scris:

Incadrarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se face potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
In cim se trece functia,gradul sau treapta in cf. cu prevederile mentionate.
Nu incercati sa ma contraziceti atata timp cat am incheiat cateva sute de contracte de munca in cariera mea de fost bugetar.

Nu va contrazic eu , va contrazice legea care asa prevede .. cititi art.17 alin.3 si 4 C.mun.

Alte discuții în legătură

Incadrare personal contractual ContSters72755 ContSters72755 As dori sa stiu cum se face incadrarea personalului contractual. O sa va dau un ex ca sa intelegeti. De ex pentru functia de muncitor calificat I, cata ... (vezi toată discuția)
Grile de salarizare SoareGeta SoareGeta Buna ziua In institutia in care lucrez, salarizarea personalului neclerical se face dupa Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului ... (vezi toată discuția)
Ajutor programator fara diploma de bac VLADUTZA07 VLADUTZA07 Buna As dori sa stiu daca o persoana care nu are diploma de bacalaureat, poate fi incadrata ca si ajutor programator. Are finalizat liceul dar fara diploma ... (vezi toată discuția)