avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa ma apar singur in cazul unui apel fara ajutorul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa ma apar singur in cazul unui apel fara ajutorul avocatului?

Pot sa ma apar singur in cazul unui apel fara ajutorul avocatului?

Nu mai am bani sa platesc avocati si sunt la apelul unui proces pe care l-am pierdut
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:17, 10 August 2008
Nu eu am facut apel
Au facut reclamantii care au cistigat partial procesul (trebuie sa le platesc o despagubire dar mai mica decit au cerut si cheltuielile de judecata ). Si pentru ca ei nu au fost multumiti au facut apel.

Ei trebuie sa plateasca taxa de timbru de apel?

Si daca la apel nu se da o sentinta diferita de cea care s-a dat prima oara va trebui sa le platesc si taxa de timbru de apel?
Dupa apel mai poate fi si o alta cale de atac a sentintei? Cum pot face ca apelul sa dureze cit mai putin? Vreau sa termin odata cu tot circul asta. Pot cere ca la apel sa se foloseasca expertizele din judecata de fond?
În apel, taxa de timbru pentru judecarea acestei căi de atac se achită în avans de către apelanți.
Numai după ce se va achita taxa de timbru și timbrul judiciar stabilit de instanță, instanța de apel va proceda la soluționarea apelului. Dacă această taxă nu se va achita până la primul termen de judecată stabilit de instanță după ce a pus în vedere apelanților timbrajul, apelul se va respinge ca netimbrat. În acest caz, hotărârea instanţei de fond va rămâne definitivă, urmând ca dv., care aţi pierdut procesul să achitaţi cheltuielile şi pretenţiile stabilite de instanţa de fond. Un eventual recurs declarat de apelanţi nu va avea sorţi de izbândă atâta timp cât nu s-a făcut dovada timbrării apelului.
Dacă, în apel, cererea se timbrează la termenul şi în cuantumul stabilit, instanţa sesizată cu judecarea acestei căi de atac va soluţiona cauza, având în vedere atât criticile apelanţilor cât şi toate probele din dosar. Dacă, prin soluţionarea apelului, instanţa respinge cererea de apel şi menţine hotărârea instanţei de fond, nu veţi fi obligat la nici un fel de cheltuieli în apel.
Apelanţii vor avea posibilitatea declarării căii de atac a recursului, care se va desfăşura ca şi apelul: timbraj şi soluţionare. Cu privire la durata căii de atac, nu se poate face o apreciere grosso-modo, pentru că numai un avocat poate aprecia acest aspect funcţie de actele dosarului.
În apel, chiar dacă solicitaţi sau nu ca instanţa să ţină cont de expertizele efectuate în cadrul fondului, instanţa este obligată a avea în vedere toate probele administrate în faţa instanţei de fond: expertize, declaraţii martori, interogatorii, înscrisuri, cercetare locală etc. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs eu-bob eu-bob daca fac apel sau recurs trebuie sa platesc dinou toate taxele?ce se intampla cu taxele din procesul anterior?cum se recupereaza? (vezi toată discuția)
Referitor la plata taxei judiciare de timbru zetics78 zetics78 Buna ziua stimati forumisti, doresc o lamurire din partea Dvs. vis-a-vis de plata taxei de timbru judiciar, in urmatorul context : Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Actiune insuficient timbrata; poate fi invocata aceasta exceptie in apel? loki loki S-a platit pentru o actiune in pretentii o taxa initiala de timbru, iar pe parcursul procesului s-a intocmit un raport de expertiza contabila, care stabilea ca ... (vezi toată discuția)