În apel, taxa de timbru pentru judecarea acestei căi de atac se achită în avans de către apelanți.
Numai după ce se va achita taxa de timbru și timbrul judiciar stabilit de instanță, instanța de apel va proceda la soluționarea apelului. Dacă această taxă nu se va achita până la primul termen de judecată stabilit de instanță după ce a pus în vedere apelanților timbrajul, apelul se va respinge ca netimbrat. În acest caz, hotărârea instanţei de fond va rămâne definitivă, urmând ca dv., care aţi pierdut procesul să achitaţi cheltuielile şi pretenţiile stabilite de instanţa de fond. Un eventual recurs declarat de apelanţi nu va avea sorţi de izbândă atâta timp cât nu s-a făcut dovada timbrării apelului.
Dacă, în apel, cererea se timbrează la termenul şi în cuantumul stabilit, instanţa sesizată cu judecarea acestei căi de atac va soluţiona cauza, având în vedere atât criticile apelanţilor cât şi toate probele din dosar. Dacă, prin soluţionarea apelului, instanţa respinge cererea de apel şi menţine hotărârea instanţei de fond, nu veţi fi obligat la nici un fel de cheltuieli în apel.
Apelanţii vor avea posibilitatea declarării căii de atac a recursului, care se va desfăşura ca şi apelul: timbraj şi soluţionare. Cu privire la durata căii de atac, nu se poate face o apreciere grosso-modo, pentru că numai un avocat poate aprecia acest aspect funcţie de actele dosarului.
În apel, chiar dacă solicitaţi sau nu ca instanţa să ţină cont de expertizele efectuate în cadrul fondului, instanţa este obligată a avea în vedere toate probele administrate în faţa instanţei de fond: expertize, declaraţii martori, interogatorii, înscrisuri, cercetare locală etc. ;)