avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati. Am cumparat un teren extravilan intr-un sat in Judetul Galati,care are facut intabulare de catre fostul proprietar in anul 2005.06.27.Terenul a fost dobandit in baza certificatului de mostenire de la o defuncta. Problema apare atunci cand am masurat terenul dupa ce a fost cumparat de catre mine. Terenul in acte are deschidere de 12 m si o lungime de 100 m. Mentionez ca terenul are deschidere in ambele parti la 2 alei.
Cat este normal sa fie lasat din teren pentru drum.

Total teren 12m x 100m=1200mp. In realitate sunt cel mult 900 mp. din care 10 m deschidere si 90 m lungime. Intrebarea este daca se poate face ceva sa pot recupera acest teren care pe acte il am dar in realitate nu. Unde ar fi greseala, ce ar trebui sa fac si unde trebuie sa ma adresez. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc.
Diferenta unde se regaseste? drum public? curtea vecinului?
Din cate stiu eu, se cere cedarea unei parti de 1.5 metri pe latimea parcelei, de ambele parti ale fiecarui drum, care se adauga la drumul agricol deja existent si impreuna trebuie sa totalizeze 5 m carosabil si o diferenta pana la 7 metri, pentru rigole si trotuar. Problema e ca cest teren luat de primarii in scop de utilitate publica trebuie platit de primarie la valoarea lui de pita. In realitate nu se intampla asa iar primariile locale santajaza proprietari si ii pun sa declare ca cedeaza fara pretentii terenul in schimbul eliberarii autorizatiei de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere teren cerul cerul Vreau sa cumpar un teren. De la strada principala, asfaltata, se ajunge la teren pe un drum de acces pe care actualul proprietar il va face prin curtea lui cu ... (vezi toată discuția)
Somatie primarie pe hg 525/1996 danionofrei danionofrei Buna ziua, Este vorba de o cale de acces facute prin parcelarea pe o latura sa unui teren, pe care s-au construit case de locuit. Lungimea caii de acces:130 ... (vezi toată discuția)
Limite constructie casa laurentiuu laurentiuu Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la ... (vezi toată discuția)