avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERMISII sau INVOIRI IN SITUATII EXCEPTIONALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERMISII sau INVOIRI IN SITUATII EXCEPTIONALE

Daca intr-un regulament de ordine interioara este prevazut ca salariatii au dreptul la permisii de pana la 10 zile in anumite situatii si acestea sunt detaliate cu exactitate (de ex. la incheierea casatoriei, la mutarea familiei, in caz de accidentare sau imbolnavire grava a unuia dintre membrii familiei, in caz de dezastre, pt. ajutorarea parintilor etc, in cazul decesului unuia dintre membrii familiei) dar mai este inca o prevedere in acelasi regulament care spune ca "permisiile se acorda si in cazul altor situatii exceptionale".
Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot fi definite in acest caz situatiile exceptionale si cine apreciaza ca fiind de aceasta natura? Adica un angajat poate solicita o zi de permisie pt a merge la banca in vederea depunerii unor acte necesare obtinerii unui credit? Asta asa ca exemplu...am impresia ca aceasta portita da o prea mai libertate de "miscare" si toate celelalte situatii prevazute clar mai sus nu-si au rostul....acestea nu sunt tot situatii exceptionale? As dori sa stiu cum pot face ca sa restrang aceasta plaja de situatii exceptionale astfel incat sa nu se abuzeze de respectiva prevedere...va trebui sa fac niste precizari interne insa nu prea stiu cum sa definesc termenul...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 22 Iulie 2011
Intr-adevar, totul depinde de ce se intelege prin notiunea de "situatii exceptionale". ... de exemplu, mersul la banca pentru obtinerea unui credit nu cred ca poate intra in acesta sintagma.
De exemplu, in categoria situatiilor exceptionale pot intra catastrofele, calamităţi cu caracter natural sau biologico-social, inundaţii, alunecări de teren, întroieniri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta cu ipoteca reptila reptila Buna ziua, am cumparat o locuinta cu credit ipotecar, si banca suporta cheltuiala cu asigurarea de viata pentru alunecari de teren, inundatii, cutremur si ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta pop lucia pop lucia Va rog sa ma informati daca mai e nevoie sa inchei asigurarea obligatorie a locuintei avand in vedere ca la cumpararea apartamentului prin credit ipotecar am ... (vezi toată discuția)