avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Firma de recuperare

Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea!
Tatal meu a facut un credit bancar de nevoi personale in 2004(februarie) in valoare de 70 mil.(7000 ron) pe 5 ani eu ca si baiat urmand sa platesc ratele,dupa 2 ani de zile(2006) din anumite motive nu am mai reusit sa o fac si in 2007 am plecat din tara,intre timp parintii mei sau mutat de la adresa respectiva in alt judet(sunt proprietari de drept),acuma dupa 5 ani parintii mei sau trezit cu o scrisoare de la o firma de recuperari prin care le cere sa plateasca 9.300 ron,ai mei sunt disperati si nu stiu ce sa mai faca(iam sfatuit sa nu sune firma respectiva),din ce stiu eu(nu am prea multe cunostiinte de drept)datoria se prescrie dupa 3 ani de zile!!!Un sfat sau cum pot proceda ?
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:53, 22 Iulie 2011
am inteles,va multumesc mult de informatie,raman dator !!!


Cu siguranta, fata de banca :)

Evident, avem opinii diferite. Imi mentin opinia sustinuta.


Daca n-ar exista probleme juridice care necesita interpretare, atunci n-ar mai fi nevoie de avocati :D
@alimanescu - sunt de acord cu ambele opinii deoarece ele se aplica la situatii diferite.
1. cind creditul este in curs de returnare si contractul nu este reziliat, atunci prescriptia se aplica fiecarei rate in parte cf art 12 din decretul lg 167;

2. cind contractul de credit este reziliat ptr neexecutarea obligatiilor (este ceea ce se inteleg prin credit declarat scadent anticipat) atunci prescriptia se calculeaza de la data rezilierii contractului si se aplica asupra intregului credit format din - ratele restante, penalizari si capitalul scadent anticipat.

depinde de momentul la care te raportezi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere credit Georgia_cs Georgia_cs buna ziua. in mai 2009 am luat un credit de nevoie personale cu o perioada de rambursare de 10 ani, fara nici o garantie. nu am mai platit rata din aprilie ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga termenul de prescriptie Lucian_bz Lucian_bz Avem un contract de credit care are un articol care spune asa: [quot]Neplata sumelor datorate de catre imprumutat si co-imprumutat timp de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)