avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Uniforma scolara din nou obligatorie?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Uniforma scolara din nou obligatorie?

Pe masa deputatilor se aflla legea in care se doreste impunerea uniformei scolare in ciclul gimnazial .
Daca tot vor sa faca o lege sa o faca pentru toti nu pe jumatate adica si pentru cei din liceu sau grupuri scolare . Cei din generala nu reprezinta un risc la felul cum se imbraca sau arata , problema fiind la elevii cei mai mari care au pretentii mai mari la felul cum arata sau se imbraca .
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:38, 23 Iulie 2011
Propun sa se adopte o lege in care cu totii sa fim obligati sa purtam salopete gri. Ca in filmul 1984, realizat dupa cartea lui George Orwell.
Este o inițiativa foarte buna ! Nu este nimic rau in a purta uniforme si a avea pe maneca hainei emblema cu numele școlii si numărul matricol al elevului. In acest fel elevii devin mai disciplinati, constientizeaza apartenenta la un grup si devin si mai atenți in afara școlii fiindcă oricine ii va putea identifica după matricola!!!
De ce ne tot ofuscam noi cand in străinătate sunt uniforme pana si la universități de prestigiu?! Dar ASA sunt romanii, înțeleg democrația si libertatea total greșit!!!
Asta e ideea ca elevii sa fie egali , macar cum arata imbracati .
Sa fie mandru ca reprezinta un anumit Institut .
Egali ... nu pot fi ; nici nu cred ca e sanatos sa se transmita acest mesaj .
In schimb , ideea apartenentei la un grup este probabil sa placa si elevilor .
Sunt scoli unde e o mandrie sa fii elev ; de altfel , aceste scoli , la mine in oras au uniforme sau ,daca nu uniforme , au elemente care arata ca elevul este al acelei scoli .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)
Uniforma obligatorie/mersul la baie in timpul orelor SperSaAjungJudecator SperSaAjungJudecator Buna seara! Sunt elev in clasa a X-a la un liceu teoretic din Iasi, la profil stiintific. (Nu are vreo relevanta doar am vrut sa ma prezint) In scoala, ... (vezi toată discuția)
Medierea în școli. metoda de combatere a violenței și hãrțuirii elevilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea reprezintă o metodă alternativă la instanța de judecată, prin care oamenii își soluționează conflictele pe cale amiabilă, cu ... (vezi toată discuția)