avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inselaciune, furt de curent , evaziune fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inselaciune, furt de curent , evaziune fiscala

O persoana juridica, sa-i spunem SC Com srl -cu asociat unic—decide in anul1997 sa cesioneze definitiv drepturile de proprietate asupra unui spatiul comercial catre administratorul firmei, in calitatea acestuia de persoana fizica sa-l numim generic “dl Popescu” (administratorul firmei si asociatul firmei sunt una si aceasei persoana). Dl Popescu partajeaza ulterior spatiul si il inchiriaza mai multor societati comerciale.
In anul 2000 dl Popescu incheie (cred eu nelegal) un contract de furnizare energie electrica cu Electrica SA insa nu in nume personal cum ar fi fost normal de vreme ce el era proprietarul spatiului, ci in numele SC COM srl mentionata mai sus
In anul 2002 SC COM srl este radiata de la registrul comertului in baza art 31.

In anul 2007 firma mea semneaza in calitate de locatar un contract de locatiune cu dl Popescu avand ca obiect o parte a spatiului comercial detinut de acesta din urma. Prin contract se precizeaza ca locatarul (firma mea) se obliga “sa plateasca lunar facturile de utilitati, potrivit consumurilor sale, conform facturilor " Fiind persoana fizica, Dl Popescu evident nu poate emite facturi. Fac precizarea ca pt intregul spatiu aflat in proprietatea d-lui Popescu exista un contor general pt electricitate, in timp ce fiecare locatar are un contor electric pasant.
Problemele mele sunt urmatoarele:
• DL Popescu solicita tuturor locatarilor sai (toti persoane juridice) bani pentru energia electrica consumata de fiecare in baza cititrii contoarelor individuale (pasante) insa insumate aceste sume depasesc de cateva ori suma platita de proprietar in baza facturilor emise de Electrica pentru intregul spatiu!!!
Ceea ce inseamna ca :
1. fie contoarele electrice pasante sunt masluite (la mine se invarte discul contorului chiar cand nu am nici un fel de consumatori) si atunci platim mai mult decat consumam in realitate.—
2. fie contorul general este masluit si atunci el fura cumva curent de la Electrica.
• Dl Popescu solicita bani in numele unei societati radiata .Se emit si astazi facturi pe vechea firma(SC Com srl ) in ciuda faptului ca l-am notificat in numeroase randuri sa intre in legalitate
Dl Popescu nu emite chitante pentru sumele platite de ceilalti colocatari firma mea fiind singura firma care i-a solicitat documente justificative.
Este cel putin bizar ca in facturile emsie de Electrica pentru ultimele 12 luni de zile, cu doar doua exceptii, sumele sunt mereu aceleasi (diferenta doar de un kW);lucru greu de crezut avand in vedere ca incalzirea pe timp de iarna se face electric si vorba aia “iarna nu-i ca vara”

Banii incasati de dl Popescu nefiind declarati nu este evaziune fiscala ?
Incasarea de catre Dl Popescu a unor sume de bani in numele unei persoane juridice radiate este infractiune de inselaciune?

Mentionez ca am toate facturile emise de Electrica pe numele SC Com srl in ultimul an de zile. Mai mult am dispozitii de plata semnata de proprietar din care rezulta ca sumele platite de un singur locatar--firma mea--- sunt mai mari decat cele platite de proprietar pentru toti colocatarii sai !!
De asemenea am mai multe declaratii semnate de dl Popescu din care rezulta ca pentru spatiul aflat in utilizarea exclusiva a firmei mele el incaseaza bani in numele SC Com srl/ Am declaratii de la firma la care am subinchiriat o parte din spatiul meu (excedentar) din care rezulta ce sume au platit ei si ca nu au primit facturi sau chitante pentru sumele respective.

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot face o plangere pentru inselaciune.Pentru celelelate aspecte (furt si evaziune fiscala) se face denunt sau se autosesizeaza politia in cadrul cercetarii plangerii pentru inselaciune?
Ce ati face in locul meu ?
Multumesc pentru rabdarea de a fi citit acest subiect.

Cu stima
AVB
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2008
avb_grup, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARIUS TESLEVICI , Avocat 01:34, 11 August 2008
Este greu de precizat si deslusit anumite acte si fapte din expunerea dvs. Cesiunea de parti sociale trebuie sa fie notificata Registrului comertului. La fel trebuia efectuat si cu dreptul de proprietate. La fel si in cazul lichidarii societati.
In cazul in care toate acestea au fost efectuate, v-as recomanda sa va adresati organelor de cercetare penala si garzii financiare.
" este greu de precizat si deslusit anumite acte si fapte din expunerea dvs"?! Felicitari domnule pentru exprimare! un pic de mediere intre subiect si predicat ati incercat ? :)
Slaurentiu a scris:

Este greu de precizat si deslusit anumite acte si fapte din expunerea dvs. Cesiunea de parti sociale trebuie sa fie notificata Registrului comertului. La fel trebuia efectuat si cu dreptul de proprietate. La fel si in cazul lichidarii societati.
In cazul in care toate acestea au fost efectuate, v-as recomanda sa va adresati organelor de cercetare penala si garzii financiare.

Nu e nimic in neregula cu cesiunea.Problema era daca in cazul la care m-am referit pot face plangere pt inselaciune sau nu...
...data fiind expunerea sumara a spetei fara a putea fi coroborata cu analiza documentelor despre care faceti vorbire este foarte dificil de acordat un sfat juridic fara echivoc.
sfatul meu este ca, inainte de a lua o decizie finala, apelati la serviciile unui specialist care va poate ajuta in acest demers juridic daca apreciaza ca, raportat la starea de fapt si de drept existenta in speta precum si a probelor existente in acest sens, se impune un astfel de demers ;
Succes!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Conflict intre doua asociatii pentru montarea unui apometru pasant la sc 1 goby goby Suntem doua asociatii de prop.cu personalitate juridica fiecare(sc1sisc2).Avem in comun doar caminul cu contorul general de apa rece. Datorita consumului ... (vezi toată discuția)
Contract de utilitati. georgeandrei georgeandrei Buna ziua, Lucrez la o societate care deruleaza proiecte cu finantare europeana. Pe un asemenea proiect, societatea a deschis un punct de lucru si a incheiat ... (vezi toată discuția)