avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se pot plati cheltuieli de judecata pentru 10 avocati ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se pot plati cheltuieli de judecata pentru 10 avocati la un proces?

Intrebarea e daca pot sa pedepsesc angajatorul angajand 10 avocati la recurs, fiindca acesta l-a facut sa ma hartuiasca, si nu am putut lua credit Prima Casa in consecinta. Se acorda cheltuieli de judecata pentru toti dupa ce "castig"? =D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:19, 24 Iulie 2011
Intr-adevar, potrivit legislatiei in materie partea care cade in pretentii va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata ... insa aveti grija ca, judecatorii au insa dreptul sa mareasca sau sa micsoreze onorariile avocatilor, potrivit cu cele prevazute in tabloul onorariilor minimale, ori de cate ori vor constata motivat ca sunt nepotrivite de mici sau de mari, fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.
Va trebui mai intai sa-i platiti pe cei 10 avocati, ca sa puteti recupera cheltuielile de judecata de la partea adversa.
Tocmai de aceea, in loc de unul cu un onorariu nejustificat, 2-3 cu onorariu normal, nu am auzit sa existe o lege impotriva mai multor avocati la un proces.

Poate "in concurenta" le trezesc si dorinta de afirmare, de ochii colegilor :)

@alimanescu, da stiu, avand in vedere ca din fond mi-am luat toate salariile de la concediere, si acum n-am ce face cu ele, n-ar fi o problema :))
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
masayoshi, utilizator
:rofl: Cum ar fi?! Nu are nimeni nevoie de 10 avocati, asadar judecatorii vor micsora onorariile si dumneavoastra ramaneti cu banii dati.
Era prea frumos... ma gandeam sa chem si-un ziar sa fac poza cu toti avocatii in formatia Charlie's Angels :)) si apoi sa ocup toata sala de judecata cu ei :))

Pacat, dosarul are vreo 400 de pagini... nu e ca si cum ar sta degeaba :)

Alte discuții în legătură

Litigiu munca plata cheltuieli de judecata ContSters147303 ContSters147303 Buna ziua, Daca chem in instanta angajatorul si pierd procesul acesta poate cere sa ii platesc cheltuielile de judecata (incl avocatii lor)? Multumesc (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuilei de judecata pe cale separata toy_story toy_story Buna ziua, In cazul in care cerem pe cale separata cheltuielile de judecata aferente unui litigiu de munca si acestea sunt in jur de 3000 euro, se poate ca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata baloghjoe baloghjoe Buna Ziua Am piedut un proces si avocatul parte adverse a cerut o suma oribil;a de mare ca cheltuiel de judecata exista vreo posibilitate sa fac atac la ... (vezi toată discuția)