avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie cu rezervarea dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie cu rezervarea dreptului de uzufruct viager

Buna dimineata,
sora mea este casatorita,are doi copii si sotul ei are un contract de donatie de la mama lui cu rezervarea dreptulu de uzufruct viager,mai are specificat in contract donatie in nume propriu in intelesul art.31.lit.,,b'' din codul familiei cu scutire de raport la dreptul de nuda proprietate asupra imobilului.
Vreau sa stiu daca in cazul divortului ea ci copii au dreptul la partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
aureliatoma, utilizator
Este posibil orice...
Corect nu este, avand in vedere ca este fiul ei la mijloc...
Insa, se pot intelege cei doi pentru a face astest lucru.
Si chiar asa fiind, sotia poate solicita instantei sa-i recunoasca drepturile, dar timpul...banii...
va multumesc pentru raspuns si am sa mai revin si cu alte intrebari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie ionescucarmen ionescucarmen fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)