avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune la cumpararea masinii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune la cumpararea masinii

Buna ziua,

Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). Pot face ceva in acest sens, tinand cont ca masina a fost scoasa la vanzare pe un site de profil unde era postat numarul fals de kilometri si telefonul de contact era al celui cu care am incheiat actul de v/c, dar, ultimul proprietar pe cartea de identitate nu era vanzatorul ci o firma de liesing care a vandut masina unei PFA care la randul ei a instrainat-o vanzatorului meu. Numarul adevarat de kilometri l-am aflat de la firma de liesing de pe cartea de identitate careia i-am solicitat factura cu care a instrainat masina, factura pe care erau trecuti numarul real de kilometri. (Copia acestei facturi am primit-o si de la vanzatorul meu in vederea inmatricularii autoturismului insa aceasta era falsificata si nu continea kilometri autoturismului).

Multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ttino, utilizator
Cel mai recent răspuns: ttino , utilizator 14:02, 25 Iulie 2011
@ttino
Nu va judecati cu nimeni, mergeti la politie.
Scuzati-mi necunostinta totala in astfel de lucruri, daca fac o plangere penala la politie am sanse sa-mi recuperez banii de la parat sau acesta va fi amendat penal sau va primi o condamnare dupa cum prevede legea pt. fapta lui ?
Va trebui sa va constituiti parte civila in procesul penal, cu suma pe care o solicitati ca despagubire.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator

vă puteţi constitui parte civilă ca să vă recuperaţi prejudiciul creat. Practic latura civilă se va soluţiona alături de latura penală. adică va primi o pedeapsă (inchisoare, inchisoare cu suspendare, amenda administrativă) şi vă va şi despagubi pe dvs.,asta în cazul în care poate fi executat conform legii.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
sorana_sabau, utilizator
Multumesc tuturor pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cumparat masina emil51 emil51 Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa ... (vezi toată discuția)
Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)