avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa Blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa Blocului

Locuiesc in Bucuresti Sect 1 intr-un bloc cu 15 ap.Balconul meu se continua cu terasa blocului unde la parter se afla o garsoniera.La inceput am stabilit cu proprietarul garsonierei o suma de bani pentru a folosi intreaga suprafata a terasei.Acesta la un moment dat a marit suma de bani fara niciun motiv fapt ce a dus la refuzul meu de a achita suma dorita de acesta deoarece terasa este parte comuna a blocului iar suma ceruta a fost prea mare .
Pana a ajunge in acest punct am imprejmuit terasa iar acesta pentru ca nu a primit suma ceruta si-a facut dreptate singur demoland practic ce s-a realizat pana la acel moment pe motiv ca nu am autorizatie de urbanism!El sustine ca este proprietar pe acest acoperis(terasa)
Am facut reclamatie la politie pt distrugere!
Intrebare ;
Cum pot folosi aceasta terasa legal si care sunt pasi ?
Este el proprietar pe aceasta terasa ?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:21, 12 Noiembrie 2009
Cititi legea 230 / 2007 ,privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari . Daca e terasa blocului asta inseamna ca e bun comun al tuturor proprietarilor , vecinul dumneavoastra daca va pretins bani a gresit, e ilegal sa pretinzi bani pentru un lucru care nu iti apartine .Daca va pretins bani si dumneavoastra i-ati dat si aveti probe in aces sens(chitanta de mina ,martori etc.),puteti face plingere in potriva dumnealui sa va recuperati banii. In ce-a ce priveste terasa ,dumneavoastra o puteti folosi numai daca adunarea generala va da acordul ,altfel nu si asta stipulat in procesul verbal de sedinta.
cum poate adunarea generala sa dea acordul pe o proprietate comuna? se poate folosi cu acordul..tuturor proprietarilor..si pe o perioada...
musac a scris:

cum poate adunarea generala sa dea acordul pe o proprietate comuna? se poate folosi cu acordul..tuturor proprietarilor..si pe o perioada...

Legea 230/2007:
Art. 39. -Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Tot in lege si in normele de aplicare se prevede ca adunarea generala poate lua hotarari in acest sens si poate mandata comitetul si presedintele sa incheie contracte in numele tuturor proprietarilor. Acordul majoritatii se poate obtine si prin exprimarea pe baza de tabel semnat de majoritatea proprietarilor si obligatoriu cu acordul celor direct afectati.
din pct de vedere juridic este o proprietate comuna si fortata,apartinand tuturor proprietarilor,care este diferita de proprietatea obisnuita niciunul neavand un drept exclusiv..toti proprietarii au drepturi cu aceasta proprietate,la fel cum au si obligatii.Daca dispare caracterul fortat,natura lucrului care impune si caracterul comun,nu mai avem de a face cu proprietate comuna si fortata....si..drepturile ce deriva din copropietate nu sunt absolutiste...excitarea acestora oprindu se acolo unde incepe un abuz..si am mai mentionat..hotararile as de proprietarri se iau numai in functie de legislatia existenta.. In momentul vanzarii..cum se vinde si partea din proprietatea comuna ,daca ea este data in folosinta...iar in cazul de fata ce poate face adunarea gen..daca respectivul este direct..afectat ?
mariiky a scris:

..... , vecinul dumneavoastra daca va pretins bani a gresit........ in potriva dumnealui ............. In ce-a ce priveste terasa

vecinul dumneavoastra daca v-a pretins bani a gresit................impotriva dumnealui............In ceea ce

Alte discuții în legătură

Cedare cote-parti din proprietatea comuna mara78 mara78 Ce acte ar trebui sa inchei cu vecinii ca sa am proprietate exclusiva asupra podului?Se poate asa ceva? Mersi. (vezi toată discuția)
Realizare acoperis din bani proprii nicoleta74 nicoleta74 Buna seara, am nevoie de un sfat si anume acela cum pot eu sa obtin acte de proprietate pentru acoperisul executat din banii mei? Mai precis, anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere uscator direct de la locatari leonnschi leonnschi se poate inchiria uscatorul direct de la locatari fara a mai avea acordul asociatiei? (vezi toată discuția)