avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... REALIZARE ACOPERIS DIN BANI PROPRII
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

REALIZARE ACOPERIS DIN BANI PROPRII

Buna seara,
am nevoie de un sfat si anume acela cum pot eu sa obtin acte de proprietate pentru acoperisul executat din banii mei? Mai precis, anul trecut am executat lucrarile pentru acoperirea doar a suprafetei apartamentului meu. Toate actele sujt pe numele asociatiei, eu m-am ocupat de absolut tot si pe banii mei. Acum as dori sa obtin act de proprietate. Stie cineva cum as putea sa actionez? Eventual o actiune in constatare, sa dea instanta o sentinta care sa tina loc de act de proprietate? Sau la notariat sa incheiem vreun contract? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:48, 25 Mai 2009
Nu ar fi valabila decit o actiune in constare in contradictoriu cu asociatatia de proprietari
Ati reparat terasa prin hidroizolatie sai ati facut pod, mansarda?
Oricum prin legea actuala orice spatiu comun , si terasa blocului este un spatiu comun ce apartine tuturor proprietarilor, poate fi folesit de cineva prin contract de inchierere, folosinta sau concesiune.
Legea 230/2007
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Modificare in spatiul comun ivulpasin46 ivulpasin46 Am un apartament cu doua camere in Sinaia la et. 4(ultimul) intr-un bloc de locuinte, ce are un pod inalt si acoperisul de tigla. In anul 1992 s-a realizat un ... (vezi toată discuția)