avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara pensie alimentara ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara pensie alimentara ?

Vreau sa ies dintr-o casnicie cu fruntea sus . Dupa 10 ani am descoperit ca sotia ducea o viata dubla . Asta am aflat cam acum un an . Ma hotarasem ca , de dragul copilului , sa repar eu ce se mai putea drege . Dar intre timp si in urma a multor discutii am aflat ca nici copilul nu este al meu . Deci , cu toate ca il iubesc mai mult decat orice pe lumea asta , nu mai pot sa imi mai imaginez o casnicie cu aceasta femeie . Suntem de acord amandoi cu divortul , de impartit deja am impartit ce era , nu ne-am certat , nu ne-am batut , "tatal" copilului vreau sa raman tot eu si sa am grija de el chiar daca nu o sa mai fie langa mine , dar nu vreau sa fiu obligat sa platesc pensie alimentara si ea este de acord .
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 07:30, 25 Iulie 2011
Daca mama nu va cere in instanta pensie alimentara atunci nu veti plati.

Copilul va avea dreptul sa va mosteneasca atata timp cat din punct de vedere legal sunteti tatal.
Cu privire la pensia de intretinere instanta se va pronunta din oficiu, chiar daca parintele caruia ii va fi incredintat copilul nu o cere.
Atat timp cat in actele de stare civila figurati ca tatal copilului, nu puteti evita obligarea dvs. la plata pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Buna ziua!
Referitor la situatia pe care ati aratat-o, aceea ca sunteti in acord cu sotia privind nestabilirea contributiei la cresterea si educarea copilului, chiar si practica arata ca, instanta poate sa tina cont de acordul survenit intre dumneavoastra si mama copilului, daca acest lucru nu contravine interesului copilului (adica, va asumati singur acesta obligatie si dansa este de acord). Insa trebuie sa aveti in vedere ca, lucrurile in viata se pot schimba neasteptat de repede si nu mereu in sens pozitiv, adica, mama copilului poate oricand sesiza instanta pentru stabilirea intinderii contributiei dumneavoastra, daca ea va considera ca ati incalcat acordul.
Va doresc sa luati o decizie inteleapta!
Poate ar fi bine sa asteptati luna octombrie si sa solicitati custodia comuna a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara pentru copil Gabriel 34 Gabriel 34 Întrebarea mea e următoarea : dacă fosta soție sa recăsătorit mai este obligatoriu sa plătesc pensia alimentara copilului? Dacă nu care ar fi ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, drepturi parentale marcelbalint marcelbalint buna ziua.as avea doua probleme la care necesit sprijinul dumneavoastra daca este posibil.am stat in strainatate 8 ani de zile.acolo am cunoscut o pe cea care ... (vezi toată discuția)