avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VREAU SA AFLU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VREAU SA AFLU

AM CITIT DIN C ONTRACT SI NU POT SA/MI DAU SEAMA CINE ARE CEALALTA COTA DE 1/2.ACEASTA CASA A FOST DOBANDITA DE PARINTII MEI DE LA BUNICA.LA DECESUL MAMEI AM FACUT SUCCESIUNE SI EU CU FRATELE MEU AM CEDAT PARTEA SURORII NOASTRE IAR TATAL 50%LA CUMNATUL MEU SI CE A RAMAS SURORII MELE! DE AICI MA PIERD IN DREPTURI DE NUDA PROPRIETATE SI DREPT DE UZUFRUCT
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: marinutza , utilizator 11:52, 24 Iulie 2011
Sa inteleg ca parintii au incheiat cu bunica un contract prin care le-a fost transmis dreptul de proprietate?
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
DA
Atunci, in temeiul acelui contract, cota de 1/2 a apartinut mamei, iar cealalta cote de 1/2 tatalui.
In urma decesului mamei dvs., cota sa de 1/2 a fost mostenita de sora dvs., ca urmare a faptului ca dvs. si fratele dvs. ati renuntat la succesiune (nu inteleg ce s-a intamplat cu dreptul succesoral al sotului supravietuitor - tatal dvs.)
Cota de 1/2 dobandita de tatal dvs. prin contractul incheiat cu bunica a fost vanduta de acesta, cu rezerva dreptului de uzufruct viager, sorei dvs. si cumnatului.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
cota succesorala a tatalui meu dupa decesul mamei ,cred eu,a fost cedata surorii mele sa aiba 50% ca iubitul ei sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa aflu marinutza marinutza buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae. Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire apartament cumparat cu drept de uzufruct viager ! irinel8 irinel8 Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in legatura cu speta urmatoare: In anul 1995 parintii mei au cumparat un apartament printr-un contract de ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)