avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... An sabatic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

An sabatic

Buna ziua, asi dori sa-mi spuneti In ce condiții se poate cere angajatorului un an sabatic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 24 Iulie 2011
Totusi, daca lucrati in sectorul bugetar va sfatuiesc sa cititi HG nr.250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, intrucat durata CFP-ului este limitata in cazul salariatilor din sistemul bugetar.
Deoarece lucrez in mediu privat ceea ce m-ar interesa sunt reglementarile specifice acestui mediu ( in cazul in care acestea exista ) sau dacă totul ramine la latitudinea angajatorului.
ciobrad2004 a scris:

Deoarece lucrez in mediu privat ceea ce m-ar interesa sunt reglementarile specifice acestui mediu ( in cazul in care acestea exista ) sau dacă totul ramine la latitudinea angajatorului.

In acest sens:
art.153 C.mun. - (1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, daca nu exista nicio reglementare in acest sens in cadrul angajatorului , ramane la latitudinea acestuia de a stabili durata pentru care va acorda CFP:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar padicam padicam Cat are dreptul un angajat sa stea in concediu fara salar intr-un an,la cererea angajatului? (vezi toată discuția)
Concediul fara plata cristina1981 cristina1981 buna ziua am nevoie urgent de un raspuns la intrebarea mea.la cate zile de concediu fara are dreptul un angajat pe an (vezi toată discuția)
Concediu fara plata (cfp) libra_y2005 libra_y2005 Buna ziua Sunt in concediu fara plata de aproape 3 saptamani . Precizez ca cererea pentru acordarea concediului , a fost facuta la solicitarea ... (vezi toată discuția)