Buna ziua am si eu o problema, prietenul meu a primit interdictie pt Romania deoarece mai demult a trecut din Romanaia in Germania ilegal apoi s-a intors in Romania unde a facut azil,acuma politia ia dat interdictie 5 ani pentru Romania.Noi vrem sa ne casatorim in Turcia,se poate intoarce cu mine in Romania sau exista posibilitatea de a plati o amenda pentru anularea interdictiei.Exista modalitati prin care se poate anula interdictia???Va multumesc!
Buna zıua, azı am sunat la ambasada Romanıeı sı mı-au spus ca nu se anuleaza ınterdıctıa... nu maı ınteleg nımıc ce trebuıe sa fac? Ma pute tı ajuta va rog frumos cu un nr de la ORI? MULTUMESC
Eu imi mentin opinia ca numai instanta de judecata poate anula interdictia de intrare.
Interzicerea intrarii in Romania poate fi contestata de catre strain in termen de 10 zile de la comunicare la curtea de apel in a carei raza de competenta se afla formatiunea care a dispus aceasta masura.
Se introduce cerere de visa la ambasada. Atat. Nu se "vorbeste" cu ambasada. Ei sunt obligati sa iti dea viza -daca deja ti-ai casatorit- fara sa se informez de la ORI daca ai santiunile de interdictie in trecutul. N-ai citit ceea ce ti-am referat cu norme? De fapt viza admisa va fi un fel de revocarea interdictia. Dupa care se cere permis de sedere la domiciliu in Romania pentru reintegrirea familiei, asa cum ti-am spus mai inainte. Ei de oficiu trebuie sa revocez interdiciti (daca nu o face recursul impotriva refuzul de permis de sedere se poate anula prin contestatie la instanta si cu ordine presidentiala). atata timp ce nu este o infractiune grava, nu ti-ai casatorit de convenenta si este aplicabil direct reglamentari europene care tiam zis care sunt traspuse la Romania. Actual si acolo doar trebuie sa cer viza de reintgrire familiei. Asa spune legii pe care ti-am spus si citat. N-ai grija pentru ca prin telefon poate te spun ceva dar aplicare legii cu corectitudine o face cu tot de un mod corect si probabil altcineva. Ceea ce vorbeste prin telefon nu este un act administrativ. Fiti sigura, ce am facut acestor lucrarile de mai multe mii de ori in Spania aplicand reglamentari europene precum sentinte din tribunal european. Dar daca nu ma credeti pe mine credeti pe legiile pe care ti-am adus-o. De la ORI poti sa obtin telefoanele cate vrei prin internet. Dar mai bine vorbiti cu un avocat, pentru acest lucru eu am facut un birou cu 6 avocati timp de 20 de ani in Madrid.
@Munteanu. Eu nu sunt de parere sa faci un recurs atata timp ce nu este casatorita. O pierzi, sigur. Si dupa casatoria, nu mai este valabil interdictie, daca nu este din cauze care afecteaze securitate publica, etc. (terorism, trafincanti, etc) pentru ca administratia are obligatia sa-i dea permis de sedere.
Pentru a pleca ın Germanıa cu sotul meu ce trebuıe sa facem? Putem pleca sı cat tımp avem voıe sa stam acolo? Defapt noı acolo vrem sa ne facem vıata sa ne ınscrıem copılul la gradınıta sa muncım acolo,,,Ce trebuıe sa facem (acte) pt a fı ın regula: MULTUMESC ANTICIPAT