avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintata

Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la telefon,acuma imi trimite mesaje si pe net pe facebook,ce as putea face in privinta asta?Exista o cale legala de a rezolva problema asta?





Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:14, 14 Septembrie 2011
Plangere la politie si Parchet
Depuneti la politie plangere impotriva respectivei pentru comiterea infractiunii de amenintare,fapta prevazuta si pedepsita de art.193 cod penal.


AMENINŢAREA (art. 193 C. pen.)

1. Conţinutul legal:
"Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penela."
Da, faceti plangere la politie sa o cheme si sa o audieze.
Probabil ca va renunta dupa aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afirmatii mincinoase si amenintare daniela_pricop daniela_pricop Buna ziua! Ma numesc Daniela Pricop si am o nelamurire. O persoana ma acuza de un lucru pe care eu nu l-am safarsit, mai exact ma acuza ca am spus vorbe urate ... (vezi toată discuția)
Amenintare dpasztor dpasztor Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)
Sesizare politie in caz de agresiune verbala mihaela8 mihaela8 Buna ziua, In data de 28.10.2010 o golega de la servici s-a luat de mine pe motiv ca ma stramb in spatele ei,In urma unei discuti ea tot nu a inteles ... (vezi toată discuția)