avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ghid fiscal pentru asociatiile de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ghid fiscal pentru asociatiile de proprietari

Intr-un articol recent, AvocatNet.ro iti spune care sunt principalele obligatii fiscale care revin asociatiilor de proprietari. Articolul contine informatii utile cu privire la: inregistrarea fiscala a asociatiilor de proprietari, conducerea evidentelor contabile si fiscale, obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari pentru veniturile acordate persoanelor fizice, depunerea situatiilor financiare anuale, sanctiuni:

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...

Cel mai recent răspuns: Mitica49 , utilizator 15:13, 2 August 2011
Va multumim pentru initiativa.
Urmatorul pasaj ar putea fi interpretat .
”Asociatiile de proprietari sunt scutite de la plata impozitului pe profit daca veniturile obtinute din activitati economice sunt sau urmeaza a fi utilizate pentru imbunatatirea utilitatilor si a eficientei cladirii, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune, conform art. 15 alin. (1) lit.” Pot din banii optinuti din inchiriere sa fie folositi la taxa de supraveghere
video.?

Cam nu!
Imi permit sa va dau un raspuns. Chiriile intra in fondul de reparatii.
Taxa video este un abonament care alaturi de celelalte utilitati se platesc din fondul de rulment, ca apoi sa se recupereze pe liste din incasarea lunara.

Totusi, daca credeti ca nu vine nimeni in control chitit pe aceasta problema, va puteti plati video din chirii! :)
Nici eu nu as indrazni sa platesc o cheltuiala obisnuita din venituri pe chirii, dar cunosc o as. prop. din Bucuresti care are inchiriate spatiile de la parter, unei banci. Ei, veniturile sunt atat de mari incat, imi spunea administratorul, ca efectiv nu mai au ce sa imbunatateasca pe-acolo, asa ca l-au declarat venit impozabil (16%) si fac ce vor cu sumele respective...
Noi avem venituri de la o antena GSM, nu prea mari, dar nu putem sa indraznim folosirea sumelor in alte parti decat acolo unde trebuie. Tin o evidenta separata, tocmai pentru a justifica in caz de control, incasarile si cheltuielile pentru imbunatatirea eficientei imobilului!
Multumesc.
Doream o chichita avocateasca,” o virgula ”de care sa leg aceasta taxa.
Pana acum am platit din incasari.(taxa nu este mare)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venituri asociatia de proprietari n566631 n566631 Buna ziua, ma intereseaza niste referinte la legislatia in vigoare cu privire la obligativitatea platii de impozit pe veniturile unei Asociatii de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatii comune asociatii de proprietari Alexandru47 Alexandru47 Contractele de inchiriere (catre persoane fizice) apartinand spatiilor comune ale asociatiilor de proprietari se inregistreaza la Administratia Financiara? Se ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 maridan03 maridan03 Asociatiile de proprietari depun declaratia 101 chiar daca nu au profit? In situatia in care asociatiile au venituri obtinute din dobanzi, chirii, penalizari ... (vezi toată discuția)