avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Franta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Franta

Sora mea, casatorita de 4 ani cu un cetatean francez doreste sa divorteze. Casatoria s-a realizat intr-o primarie din Franta, si de atunci sora mea s-a mutat acolo, si este rezident.
In urma casatoriei a rezultat un copil de 3 ani si actualmente al doilea copil este pe drum. Aparitia celui de al doilea copil este unul din motivele de divort, intrucat tatal nu si-l doreste.
Tot in timpul casatoriei a fost achizitionata pe credit o casa.
In tot acest timp sora mea nu si-a gasit un loc de munca permanent, doar colaborari, insa este masterand in an terminal si doreste sa ramana impreuna cu copiii in Franta.
Am urmatoarele intrebari:
-ce ar trebui sa faca si de ce sa se fereasca pana la pronuntarea divortului ?
-ce sanse are sa castige custodia copiilor, tinand cont ca nu are venituri stabile ?
-ce drepturi ar avea in urma divortului ?
-cum ar putea beneficia de asistenta juridica din partea ambasadei/consulatului roman de acolo?
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:50, 25 Iulie 2011
sora dvs ar trebui sa consulte un avocat din franta deoarece competenta e instanta franceza in desfacerea casatoriei si acordarea tutelei minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou-nascut in franta din parinti romani cristian7 cristian7 un nou-nascut pe teritoriul francez, din parinti cetateni romani, va putea dobandii cetatenia franceza si documente de legitimare franceze ? (comparativ cu ... (vezi toată discuția)
Divort prin notar in franta - procedura recunoscuta in romania ?? onico2003 onico2003 Buna tuturor, Locuiesc in Franta si as dori sa stiu daca procedura de divort semnata in Franta la notar este recunoscuta in Romania ? Specific ca e vorba de ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana pentru copil nascut in franta Monicagram Monicagram buna ziua, locuiesc in Franta de patru ani impreuna cu un francez. Vom avea un copil si ne vom casatori. Intrebarile mele, pentru care nu gasesc raspuns ... (vezi toată discuția)