avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare unilaterala CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare unilaterala CIM

Solicit un punct de vedere pentru urmatoarea situatie;
Detin un CIM pentru functia de Administrator Imobil.Imobilul administrat apare mentionat in Fisa de Post.In contract apare la locul de munca doar structura organizatorica din care fac parte toti administratorii.
Primesc o nota interna prin care sunt trimis la o alta adresa(imobil) pentru a desfasura aceeasi activitate.Angajatorul justifica dreptul de a proceda astfel deoarece in contractul de munca nu este trecut imobilul administrat, fara a lua in considerare fisa de post (care este totusi anexa la contract).

Reprezinta aceasta actiune o modificare unilaterala a contractului de munca ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 27 Iulie 2011
Poate este vorba de o detasare? In CIM ar trebui sa fie mentionat si locul de desfasurare a activitatii.
In CIM nu este mentionat locul de desfasurare al activitatii ci doar structura organizatorica din care fac parte si care are activitati la mai multe adrese.De asemenea nu exista clauze de mobilitate in contract.
In adresa mentionata nu se specifica caracterul mutarii(delegare,detasare) si nici un interval de timp.
In contrcatul de munca ar trebui sa existe precizat clar locul de munca ... prin urmare, in lipsa acestei precizari clare angajatorul a dispus schimbarea locului de munca al dvs.
Precizarea care exista in fisa de post (anexa la contract) nu conteaza ?
Conditiile de la angajare s-au raportat in principal tocmai la precizarile din fisa de post.
Se poate lua in consideratie si acea precizare , daca nu lasa loc de interpretari .. prin urmare, puteti ataca in instanta decizia de modificare unilaterala a locului de munca.

Invocati in sprijinul dvs prevederile art.41 alin.1 C.mun. si cele mentionate in fisa postului cu privire la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea locului de munca DoamnaS DoamnaS Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste lamuriri pentru urmatoarea situatie: sunt angajata unei companii cu sediul in orasul X. In contractul meu ... (vezi toată discuția)
Medic detasat pe alta sectie. Stefanescu76 Stefanescu76 Poste fi obligat un medic angajat in cadrul sectiei de pediatrie sa desfasoare si activitate in cadrul compartimentului de neonatoligie (vezi toată discuția)
Fisa postului vera_o vera_o Buna ziua, As dori informatii referitoare la fisa postului si anume? Care lege/articol reglementeaza prevederile une fisi a postului? Este obligatorie ... (vezi toată discuția)