avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea, la ITM, a prestatorilor de servicii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea, la ITM, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a REVISAL

Buna ziua,
poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de completare si transmitere a REVISAL.Eu am intrebat acum cateva minute la ITM IF si nu se stie, inca, nimic.Si-apoi numai maine nu-i 01 august.
Va multumesc.
1. Nu ITM elaboreaza acea procedura , ci Ministerul Muncii sau Inspectia Muncii.

2. Pana in prezent nu s-a emis o astfel de procedura .
Buna ziua,

S-a publicat procedura de inregistrare a prestatorilor de servicii la ITM - consultati Ordinul 1918/25.07.2011 - [ link extern ]
Articolul 11 - Documente pentru inregistrarea prestatorilor de servicii:
Doar adresa ITM care sa cuprinda:
- Denumire prestator de servicii
- Certificat de inregistrare al prestatorului
- Dovada inregistrarii prestatorului ca operator de date cu caracter personal - accesati www. dataprotection.ro
- Daca de la care s-au contractat serviciile de completare+transmitere Revisal
Aceasta informare trebuie facuta in termen de 3 zile de la incheierea contractului cu prestatorul. Nu am vazut totusi vreo sanctiune in sensul acesta, in conditiile in care, eu personal am aflat doar azi procedura, astfel ca nu mai pot cuprinde ziua de 01.08.2011, in situatia in care abia maine voi depune adresa la ITM (daca obtin dovada inregistrarii ca operator de date cu caracter personal)

Pentru angajatii din cadrul societatii care transmit revisalul - doar decizie de numire din partea angajatorului.

Totusi, am vazut ca in proiectul de lege la HG 500/2011 se prevedea necesitatea cursului de inspector resurse umane + cunostinte de operare pe calculator pentru cei care opereaza in Revisal. Varianta finala nu prevede acest lucru. Sa intelegem ca oricine din cadrul societatii poate face aceste operari?

Spor la lucru!

Acel Ordin inca nu a fost publicat in Monitorul Oficial ... chiar daca este semnat de catre ministru si ne putem ghida dupa el ... adresa o duce angajatorul si nu prestatorul de servicii.

Ordinu intra in vigoare de la data publicarii lui in Monitorul Oficial ...se pare ca aceasta data va coincide cu publicarea variaentei finale a REVISAL-ului.
stie cineva daca noi, adica iru la o firma de contabilitate, putem lucra in " Revisal", in acest moment( daca nu au fost inca informate : Autoritatea de protectie a datelor..., si nici ITM?
Din pacate nu am verificat publicarea ordinului in Monitorul Oficial si am luat drept buna informatia furnizata de ITM conform careia ordinul e intrat in vigoare. Si da, aveti dreptate, adresa o duce angajatorul...Nici nu vreau sa ma gandesc cate adrese va trebui sa intocmim in numele angajatorilor care ne solicita serviciile....
De asemenea, pentru neinformarea ITM cu privire la prestatorii de servicii se prevede o sanctiune de 2000 - 5000 lei.
Atunci banuiesc ca firmele de contabilitate (cazul meu) pot in continuare sa transmita Revisalul fara sa faca niciun demers, pana la publicarea in M. Of. a Ordinului..... Cred!

Alte discuții în legătură

Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)
Ordinul 1918/ 2011 leuca_luminita leuca_luminita OMMFPS 1918 /2011 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 587/ 19.08.2011 (vezi toată discuția)
Act aditional pentru transmitere revisal ludeea ludeea Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare. Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine ... (vezi toată discuția)