avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se mai poate schimba?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se mai poate schimba?

sora mea mi-a facut o procura pentru a o putea mandata la notariat in vederea acceptarii succesiunii, dupa tata , sub beneficiu de inventar.
Acum ea doreste sa renunte la acceptarea mostenirii.
Intrebarea mea este daca aceasta procura poate fi anulata sau schimbata,pentru ca sa renunte sau sa accepte pur si simplu succesiune fara a mai fi sub beneficiu de inventar.
daca se poate,cum ar trebui procedat? daca nu se poate ,de ce nu se poate ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: glo , utilizator 11:58, 27 Iulie 2011
Ati acceptat deja mostenirea, in numele ei, sub beneficiu de inventar ?
Procura poate fi revocata atat timp cat dvs. nu ati acceptat succesiunea pentru sora dvs.
In opinia mea, prin aceasta procura sora dvs. si-a manifestat intentia de acceptare a succesiunii. Aceasta procura reprezinta un act de acceptare din partea sorei dvs.
Acceptarea succesiunii nu poate fi revocata. De ce? Pentru ca asa zice legea.
Procura cuprinde deja optiune succesorala a surorii dvs si anume: acceptarea sub beneficiu de inventar. Sigur ca procura poate fi revocata (adica dreptul dvs de a va reprezenta sora la dezbaterea succesiunii) insa, acceptarea succesiunii ramane valabila si nu se poare retracta.
eu nu am aceeptat inca succesiunea.
Asi vrea sa stiu unde scrie care este fundamentul legal?
ea doreste in special ca acceptarea succesiunii sa nu se mai faca sub beneficiul de inventar, cicae mai complicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune ? eugen05 eugen05 X decedeaza si lasa mostenire un imobil . Y care e un posibil mostenitor nu a mai trecut de 10 ani pe la imobil, insa pastreaza actele originale ale imobilului ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Succesiune labuta labuta Ce inseamna aceeptare sau renuntare succesiune in termen de 6 luni?Ce se intampla daca nu fac acesta aceptare?Mai pot participa la succesiune? (vezi toată discuția)