avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Buna ziua.

In primul rand as dori sa stiu si eu daca mai exista CCM la nivel de ramura electrotehnica, electronica, mecanica fina etc. In al doilea rand, avem specificat in CCM la nivel de unitate ca data de 9 august este zi libera legala (fiind ziua ramurei). In al treilea rand, vreau sa stiu daca in momentul de fata ttrebuie ca o compania privata trebuie sa fie afiliata la nivel de ramura respectiva pentru a putea beneficia de CCM la nivel de ramura.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:11, 27 Iulie 2011
1. Da, exista Contract colectiv de muncă pe ramura electrotehnică, electronică, mecanică fină, utilaje şi apărare pe anii 2010-2014
[ link extern ] /

2. Daca in ccm la nivel de unitate aveti prevazut asa ceva, atunci acea zi este zi libera legala.

3. Raspunsul este afirmativ , intrucat odata cu intrarea in vigoare a legii nr.62/2011, clauzele contractelor colective de munca produc efecte pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca pe ramura it miha006 miha006 Buna ziua, Sunt inginer software. Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare. Imi puteti spune va rog care este contractul colectiv de munca pe ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv pe ramura ECD-Excellent Personal Services ECD-Excellent Personal Services Buna tuturor, firma pe care o reprezint este in urmatoarea situatie: - conform cod CAEN apartine de ramura \" Industria sticlei si ceramicii\" - in ... (vezi toată discuția)
Contract pe ramura mihaela_1968 mihaela_1968 Contractul colectiv de munca la nivel de ramura (electrotehnica, aparare, etc) pentru 2010-2014 este valabil? (vezi toată discuția)