avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare taxa auto

Am achizitionat autoturism Mercedes Vito in anul 2009, mai exact in ianuarie. Masina era noua din anul 2008. Sistemul de achizitionare leasing. Firma de leasing ne-a presat sa platim taxa de prima inmatriculare in cuantum de 150 mil. Care este procedura de recuperare a taxei? ( daca este vreo sansa de recuperare?)
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 17:32, 27 Iulie 2011
Daca masina ati achizitionat-o noua, atunci din pacate nu prea aveti sanse de castig. Dupa cum am precizat sunt castigate procesele de recuperare a taxei auto care se refera la masini second achizitionate din strainatate. Motivul: discriminarea fata de masinile second din tara care in cazul revanzarii nu sunt supuse taxei.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto lumiiana lumiiana eu am cumparat masina noua, in leasing, la tiriac leasing. in conditiile astea imi mai pot recupera taxa auto? multumesc (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara taxa oltul oltul se poate inmatricula o masina fara taxa de timbru? cu partaj sau nu mai sunt portite? (vezi toată discuția)