avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Piesa produsa pentru uz propriu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Piesa produsa pentru uz propriu

Buna ziua,
Daca am realizat o piesa ce urmeaza sa faca parte dintr-un utilaj(piesa fiind produsa de mine si doar pentru uzul propriu) este necesara vreo certificare?
Mentionez ca nu va fi introdusa in piata ci doar utilizata de mine in societatea pe care o detin.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:30, 27 Iulie 2011
In contabilitate trebuie inregistrata. Este productie realizata in regie proprie. Pe baza unui deviz se face calculatia de pret si se inregistreaza apoi marirea valorii obiectului de inventar sau mijlocului fix care face parte din patrimoniul societatii.
Multumesc pentru raspuns, dar ma intereseaza si daca are nevoie de o anumita certificare pentru a putea fi utilizata.
Depinde de ce confectionati Dvs. Pana la urma cel care executa produsul finit isi asuma raspunderea executarii acestuia. Daca nu aveti in firma ingineri tehnologi, care sa va dea avizul pentru fabricarea respectivei piese...este mai greu. Daca puteti, va rog scrieti despre ce piesa discutam concret.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar vs mijloc fix sub_bass2002 sub_bass2002 Am si eu o intrebare. Am cumparat la firma un calculator in valoare de 2600 ron. Pe factura apar separat pisele ( procesor, boxe, monitor....). Cum ... (vezi toată discuția)
Clasificare mijloc fix tatiana1 tatiana1 Am achizitionat un sonar necesar masuratorilor batimetrice si caut de o ora in catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar sau mijloc fix Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! Firma mea este o firma de constructii neplatitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit. Intr-o luna a achizitionat o betoniera care are ... (vezi toată discuția)