avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DISCUTI JURIDICE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DISCUTI JURIDICE

tanar 30 de ani nascut dintr-o relatie nerecunoscut oficial pe c.i.nu apare nimic in dreptul tatalui dar recunoscut neoficial de acesta ne-sprijinindul moral sau material pana la varsta aceasta desi are o situatie exceptionala .POATE DUPA ATATIA ANI SA CEARA IN INSTANTA PATERNITATEA?SI CE DREPTURI VA CASTIGA?
Cel mai recent răspuns: nani99 , utilizator 21:03, 28 Iulie 2011
Va castiga recunoasterea parternitatii si dreptul de mostenire.
Conform dispozițiilor art.60 alin.4 Codul Familiei, acţiunea in stabilirea paternitatii, aparţinând copilului, nu se prescrie în timpul vieţii acestuia.
Alin.4 al art.60 Codul Familiei a fost introdus prin Legea nr.288/2007, care in art.II prevede ca : ”Dispoziţiile prezentei legi privind acţiunea în tăgăduirea paternităţii, precum şi acţiunea în stabilirea paternităţii copilului din afara căsătoriei sunt aplicabile şi în cazul copiilor născuţi înainte de intrarea sa în vigoare, chiar dacă cererea este în curs de judecată”.
Urmare a stabilirii paternitatii, veti obtine dreptul de a va mosteni tatal, dar si obligatia de a il intretine daca acesta se va afla in nevoie.
MULTEMESC PENTRU RASPUNSURI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate andreidarius andreidarius Copil nascut in 2002, poate introduce actiune in stabilire paternitate? Daca da, temeiul legal va fi Noul cod civil sau Codul familiei? Exista posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca in fapt. copilul este nascut din afara casatoriei. are actualmente 6 ani. mama nu a intentat pana in prezent actiune in stabilirea paternitatii. in ... (vezi toată discuția)
Bună. ce șanse are un copil nerecunoscut să redeschidă succesiune ... Arabela1 Arabela1 Bună. Ce șanse are un copil nerecunoscut să redeschidă succesiune după tatăl ce nu l-a recunoscut. Succesiunea a fost făcută de către copilul legitim ... (vezi toată discuția)