Andreea Lisievici a scris:
Mai sunt si alte pasaje de mare angajament, de ex: " in[c]lusiv innoptarea, aprinderea si intretinerea focurilor pe zonele verzi". Desi am citit de cateva ori tot nu inteleg cum vine innoptarea focurilor! :O
Andreea draga, ma dezamagesti!:-/
Cum asa nu intelegi, cum vine innoptarea focurilor?:O
E foarte simplu... a innopta inseamna si "a fi surprins de noapte"... (nu e definitia mea, e a dex-ului)
Asta inseamna ca este interzis ca focurile sa innopteze... sa fie surprinse de noapte... sa ramana peste noapte!
Adica, independent de faptul ca este interzisa aprinderea si intretinerea focurlior, in momentul in care s-a innoptat, si n-ai stins focul (aprins ilegal), ai incalcat inca odata legea! (cand spun lege, ma refer la lege in sensul larg, adica inclusiv Hotararile):P
iar tu ubik prietene, te legi de toate amanuntele... parca-i fi avocat, pe cuvantul meu!:((
Uite cum cred eu ca a "rationat" legiuitorul local bucurestean (ma refer la liane, evident!)
Inca din 2001 cand a intrat in vigoare respectiva hotarare, se stia ca, mai devreme sau mai tarziu, Romania va intra in EU. De asemenea se stia ca, din cauza efectului de sera, atmosfera planetei se incalzeste.
Tinand cont de aceste considerente, legiutorul s-a gandit:
O lege nu se da asa, pentru un an, doi... hai sa facem o Hotarare care sa tina cel putin 150 de ani, precum codul lui Cuza (nu luam in considerare Codul Napoleon!:P) ... si cum este de asteptat ca Romania sa intre in EU, unde se pune mare accent pe protectia mediului, si pe cresterea dimensiunilor spatiilor verzi in interiorul oraselor, luand in considerare si incalzirea globala, este evident ca in vreo 40-50 de ani, Bucurestiul se va transforma din jungla de beton de astazi, intr-o jungla adevarata! Iar in orice jungla exista si liane! Asa ca musai sa protejam de pe acum viitoarele liane!=D>
quod erat demonstrandum!!!:P