avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... avem voie sa ne asezam pe iarba in parc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

avem voie sa ne asezam pe iarba in parc?

Am si eu o nelamurire in legatura cu spatiile verzi din parc;acum cateva zile am fost in parcul Kiseleff din capitala si impreuna cu fetita mea ne am asezat un pic pe iarma,nu pe rondurile cu flori,doar pe gazon si imediat au aparut 2 politisti comunitari si ne au spus ca nu avem voie sa stam pe iarba.Am mai cautat pe net detalii despre aceasta problema a mea si am mai gasit un cetatean care se cerea explicatii despre acest lucru chiar pe blog ul domnului chiliman si spunea ca are aceeasi problema dar lui i au spus politistii de o anume hotarare a Consiliului General 10/2001 care reglementeaza statul pe iarba dar ca pe partea dreapta am avea voie sa ne asezam si pe partea stanga a parcului nu din cauza ca iarba trebuie irigata nu am avea voie.Mie personal nu mi se pare normal sa nu avem voie sa stam pe iarba in parc sau poate ca este vorba de parcul Kiseleff are cumva o legislatie personala avand in vedere locatia?(glumeam bineinteles)Oricum va rog sa mi dati si mie niste raspunsuri legale ca sa pot intelege si eu acest lucru.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:23, 17 August 2008
Mi se pare foarte abusrda aceasta hotarare,daca vreau sa privesc si sa observ flora ma duc la Gradina Botanica si cum spunea si catalin_just in tarile civilizate ai voie sa te asezi pe iarba.Oricum nu mi ramane decat sa astept sa intram si noi in randurile tarilor civilizate.Multumesc mult pentru raspuns!
Intr-adevar, in tarile civilizate, autoritatile incurajeaza cetatenii sa foloseasca aceste spatii pe care se afla iarba. Ratiunea pentru care s-a adoptat aceasta masura este una ce reflecta nu doar evolutia economica a statului respectiv ci si evolutia sociala, a spiritului legislatiei privind libertatile cetateanului.
,, Incantarea privirii" trecatorilor, versus ,,folosirea in scop recreativ a spatiului pt care cetateanul plateste" este o tema rezolvata cu mult timp in urma in aceste state... Sa subliniem aici si practica folosita de unele tari ( tot evoluate!) atunci cand stabilesc construirea aleilor in parcuri: aceste alei sunt amenajate de autoritati doar dupa ce cetatenii ,,batatoresc" un traseu anume prin spatiul verde! Se are in vedere interesul general al oamenilor...si nu incantarea privirilor trecatorilor. Este o importanta dovada de respect si apropiere a autoritatilor fata de cetatenii sai. Este un lucru aparent marunt dar in esenta sa de o importanta deosebita, asta pentru ca numai prin astfel de masuri cetateanul primeste confirmarea faptului ca interesele ,,statului" sunt comune cu ale sale.

Catalin
Andreea Lisievici a scris:

Mai sunt si alte pasaje de mare angajament, de ex: " in[c]lusiv innoptarea, aprinderea si intretinerea focurilor pe zonele verzi". Desi am citit de cateva ori tot nu inteleg cum vine innoptarea focurilor! :O


Andreea draga, ma dezamagesti!:-/
Cum asa nu intelegi, cum vine innoptarea focurilor?:O
E foarte simplu... a innopta inseamna si "a fi surprins de noapte"... (nu e definitia mea, e a dex-ului)
Asta inseamna ca este interzis ca focurile sa innopteze... sa fie surprinse de noapte... sa ramana peste noapte!
Adica, independent de faptul ca este interzisa aprinderea si intretinerea focurlior, in momentul in care s-a innoptat, si n-ai stins focul (aprins ilegal), ai incalcat inca odata legea! (cand spun lege, ma refer la lege in sensul larg, adica inclusiv Hotararile):P

iar tu ubik prietene, te legi de toate amanuntele... parca-i fi avocat, pe cuvantul meu!:((

Uite cum cred eu ca a "rationat" legiuitorul local bucurestean (ma refer la liane, evident!)
Inca din 2001 cand a intrat in vigoare respectiva hotarare, se stia ca, mai devreme sau mai tarziu, Romania va intra in EU. De asemenea se stia ca, din cauza efectului de sera, atmosfera planetei se incalzeste.
Tinand cont de aceste considerente, legiutorul s-a gandit:
O lege nu se da asa, pentru un an, doi... hai sa facem o Hotarare care sa tina cel putin 150 de ani, precum codul lui Cuza (nu luam in considerare Codul Napoleon!:P) ... si cum este de asteptat ca Romania sa intre in EU, unde se pune mare accent pe protectia mediului, si pe cresterea dimensiunilor spatiilor verzi in interiorul oraselor, luand in considerare si incalzirea globala, este evident ca in vreo 40-50 de ani, Bucurestiul se va transforma din jungla de beton de astazi, intr-o jungla adevarata! Iar in orice jungla exista si liane! Asa ca musai sa protejam de pe acum viitoarele liane!=D>

quod erat demonstrandum!!!:P
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
ContSters56778, utilizator
:giggle: Buna demonstratie!
J H a scris:

De asemenea se stia ca, din cauza efectului de sera, atmosfera planetei se incalzeste.
Tinand cont de aceste considerente, legiutorul s-a gandit:
O lege nu se da asa, pentru un an, doi... hai sa facem o Hotarare


Mai sa fie :-/este leguitorul asta asa destept?:yeah::slap:
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Spatiile verzi din jurul imobilelor sorinstanciu sorinstanciu Se da urmatoarea situatie: un proprietar, care face si parte din Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari vine permanent si cere presedintelui ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal mavio33 mavio33 Ce sanse are contestatia impotriva unui proces verbal intocmit de un agent al Politiei locale pentru faptele \\" nu a taiat iarba si nu a mentinut curatenia pe ... (vezi toată discuția)
Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi? Puteti sa imi dati doar un link ... (vezi toată discuția)