avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal inainte sau dupa factura ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal inainte sau dupa factura ?

Salutare , lucrez la o firma de parbrize, si zilele trecute am ajuns la un impas de la contabilitate
taiam facturi la o anumita data si apoi bonul fiscal il emiteam la 1-2 zile depindea cum imi faceam timp sa ajung la birou ...si nici nu aveam timp sa il dau clientului ca era foarte grabit mai ales celor care vin iau produsul si pleaca. eu ce trebuie sa fac in momentul asta ? ajutor :(
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 00:30, 8 August 2011
Factura fiscala reprezinta documentul ce atesta prestarea de servicii/ livrarea (transferul de proprietate al) marfurilor, dupa caz.
Bonul fiscal, daca nu este insotit de factura, atunci reprezinta si livrarea, si incasarea, in acelasi timp. Daca bonul fiscal este insotit de factura fiscala, atunci el isi pierde calitatea de document ce atesta prestarea /livrarea, acest rol fiind preluat de factura fiscala, bonul fiscal ramanand doar cu calitatea de document de incasare.
Deci nu faceti nimic incorect.
nu sunteti obligat sa emiteti factura decat la cerere, deci banii marfa si bonul fiscal e suficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accordare de bon fiscal sau chitanta clientului remusgrup remusgrup Buna ziua. Firma noastra este producatoare de mobilier la comanda si vanzatoare de mobilier si alte produse in magazin de desfacere cu amanuntul. Podusele ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)