avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca pe concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca pe concediu

un angajat a declarat ca vrea sa dea unitatea in judecata, intrucat ultimii ani nu a beneficiat de concediu de odihna, el urmand sa solicite banii pe concediu. Faza e ca nu l-a obligat nimeni sa nu isi ia, dimpotriva el a vrut sa vina la servici, intrucat, in functie de zilele lucrate, la sfarsitul anului se imparteau catre angajati surplusul din profitul previzionat. In cazul in care intr-adeva na va chema in judecata, cum putem sa ne aparam? si ce atuuri are el? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Catalin Haseru , utilizator 16:06, 13 August 2008
Foarte frumoase argumentele, atat mai doresc sa completez: dreptul la actiune al salariatului se prescrie in termen de 3 ani de la nasterea dreptului, potrivit Decretului nr.167/1954 si Codului muncii.

Catalin
Un “licar” de lumina in cazul in discutie s-ar putea intrezari in functie de raspunsul dvs. la intrebarea :

In organizatia dvs. a existat in perioada de referinta o programare colectiva sau individuala a efectuarii concediului de odihna (realizata in baza unei consultari cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna initiativa angajator AnaMariaAndreea56 AnaMariaAndreea56 Buna ziua, Din lipsa de lucru, angajatorul ne trimite acasa cam o zi pe saptamana. Pentru acele zile trebuie sa semnam cereri de zile de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectutate AlexSlevin AlexSlevin Buna ziua, Este sau nu dreptul meu ca angajat sa aleg daca vreau sa fiu platit pentru zilele de concediu neefectuate in momentul in care mi se incheie ... (vezi toată discuția)
Intocmitrea statului de plata komon komon Sunt intr-o mare dilema si poate reuseste cineva sa-mi de-a un raspuns exact. Care sunt documentele de baza pentru intocmirea unui stat de plata? as dori sa ... (vezi toată discuția)