avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1413 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deconectare sistem centralizat incalzire - proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deconectare sistem centralizat incalzire - proprietar nou

Acest subiect sa tot discutat dar nu am gasit un raspuns la aceasta problema ...
Stiu ca exista o Lege (325/2006) si celebrul ordin 91/2007 care, practic, interzice deconectarea.

Eu sunt in aceeasi situatie vreau sa ma debransez de la Colterm (locuiest in Timisoara), impreuna cu alti 17 proprietari din 50 posibili in Asociatie, dar am primit "aviz" negativ la cererea de modificare a contractului de furnizare (fiind invocate actele normative de mai sus).

Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Ordinul 91/2007 nu contravine legii 325/2006? Inteleg ca un Regulament cadru vine sa reglementeze ceea ce prevede o lege DAR cand in lege nu se specifica clar ca sunt posibile si conditii in care NU poti sa te deconectezi poate un Regulament sa vina cu o astfel de precizare?

2. Eu am cumparat apartamentul si nu am semnat actul de adeziune la Asociatia de proprietari si nici vreun alt act de furnizare de energie termica cu Colterm mi se poate aplica prevederile contractului incheiat de Asociatie si Colterm desi eu nu le-am luat la cunostinta si poate nu sunt de acord cu ele? As vrea sa exploatez acest lucru, daca pot, pentru a forta deconectare sau mai bine a stopa furnizarea unui serviciu pe care nu-l vreau, nou proprietar fiind.

As aprecia daca s-ar raspunde la obiect pentru ca am vazut tot felul de pareri care nu ajuta poate mai mult incurca.

Silviu,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:45, 30 Iulie 2011
Eu am indeplinit cele 3 conditii cumulative: acord vecini, acord asociatie si instiintare furnizor. ATENTIE: legea spune sa instiintez furnizorul de decizia mea iar acesta trebuie sa ia act de decizie (denuntare unilaterala pe care legea 325/2006 o permite) . Deci cele trei conditii cumulative sunt indeplinite, intelegeti? In termen de 45 de zile furnizorul trebuie sa vina sa efectueze deconectarea, tehnic, pentru ca el este autorizat sa opereze asupra instalatiei.

Deci am respectat legea dar furnizorul refuza. Poate face asta? Daca eu invoc legea 325/2006 pentru deconectare iar furnizorul invoca doar Ordinul 91/2007 pentru refuz, cine are dreptate?

Poate acum lucrurile sunt mai clare ...

Silviu.
Imi vine sa zambesc amar cum incercati sa ma convingeti pe mine ca va puteti prevala de o chichita.....:)

Nu exista aceasta chichita, cel putin legal nu o puteti gasi.
Daca ei nu v-au deconectat in cele 45 de zile, pentru ca conform legii numai furnizorul va poate deconecta, si nu a facut-o in baza Ordinului 91 pe care l-a emis tocmai pentru a stopa deconectarile, nu ati indeplinit a treia conditie, ce mai intrebati unde e dreptatea?
Aici nu se pune problema de "dreptate", ci de aplicarea unor acte normative, legale, in vigoare si aplicabile.
Zambiti dar cam degeaba :-). De la bun inceput nu ati inteles problema si ati citit printre randuri iar acum incercati sa o dregeti cu astfel de raspunsuri...

Dumneavoastra vorbiti de chichite eu vorbesc de lege.... exista o lege 325/2006 cu un articol 30 al. (2) care spune la pct. 1-3 care sunt conditiile. iar la pct. (5) ce trebuie sa faca furnizorul. Eu am indeplinit cele 3 pct-e cerute de lege iar furnizorul nu vrea sa respecte pct. (5) invocand un alt act normativ.

Iar a treia conditie, care tot spuneti ca nu este indeplinita, este aceea de a ANUNTA furnizorul si nu de a cere avizul sau. E o diferenta mare intre a anunta si a cere aviz...

Prin urmare, v-as ruga sa va abtineti de la a-mi mai raspunde daca nu puteti sa-mi dati un raspuns la problema mea, nu de alta dar umplem "thread"-ul inutil. Poate sunt alte persoane ce pot furniza o solutie.

Multumesc pentru intelegere,

Silviu.
Nu va faceti griji in privinta thread-ului! Nu sunteti singurul care reactioneaza de asemenea maniera cand nu primeste un raspuns pe placul sau.

Asteptati pe cineva care sa va raspunda pe placul dv., dar sa si puteti rezolva problema pe baza raspunsului sau! Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari si furnizorul colterm in timisoara ioni69 ioni69 Buna ziua, Doresc sa va consult intr-o problema legata de furnizarea Agentului Termic de catre regia locala Colterm in Timisoara. Suntem o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Referat tehnic pentru debransare dori27 dori27 Buna Ziua, Sunt din Timisoara si doresc sa ma debransez de la Colterm, pentru a-mi instala centrala pe gaz. Printre cerintele celor de la Colterm este si un ... (vezi toată discuția)
Instalare centrala de apartament popmircea81 popmircea81 Buna Am cumparat in septembrie 2011 un apartament intr-un bloc care nu era bransat la reteaua de gaze Eon. Apartamentul meu este la ultimul etaj al ... (vezi toată discuția)