avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma sub 35 ani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma sub 35 ani

Buna seara.
(Am rasfoit cateva pagini din forum, dar nu am gasit raspunsuri la intrebarile mele)

Am 25 de ani si vreau sa imi deschid o firma, care are ca domeniu de activitate comertul online. Am inteles ca exista posibilitatea de plata tva 3 % sau tva pe profit 16 %, in primul caz fiind nevoie de minim un angajat. Eu vreau sa lucrez singur, inseamna ca ramane varianta cu 16%tva ( este recomandata? ).

Fiind ca stau in chirie, vreau sa imi deschid firma (sediul social) pe adresa domiciliului, unde proprietar este mama mea. In cazul acesta trebuie sa fac contract decomodat cu mama, sau e de ajuns acordul si prezenta ei?

Mai este valabila informatia cum ca cei sub 35 de ani vor putea deschide un capital social de 10 lei , in loc de 200 lei? Daca ma puteti redirectiona spre un act oficial cu avantajele celor sub 35 de ani care isi deschid firma, va sunt recunoscator.(am gasit ceva pe firmatineri )

Am vazut ca exista si Srl D(ebutant) ,acesta este o forma de firma , sau e un ajutor banesc /program din partea statului ?

Exista conflict intre faptul ca sunt angajat la stat si deschiderea unei firme?
Daca aveti recomandari, va rog sa le precizati.

Multumesc!




Cel mai recent răspuns: tibio , utilizator 02:45, 29 Iulie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa mai deschid inca un srl FREDU FIN FREDU FIN Buna ziua, am o speta mai ciudata, am un SRL-D de 3 ani si vreau sa mai deschid inca un SRL normal dar intampin dificultati de 3 saptamani . 1. in ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme Cantacuz Cantacuz vreau sa stiu cat ma costa (aproximativ ) infiintarea unui srl + deschidere punct de lucru? care sunt pasi? vreau sa deschid un supermarket. (vezi toată discuția)