avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită pensie de urmas necuvenita
Discuție deschisă în Executare silită

pensie de urmas necuvenita

Am o problema daca ma puteti ajuta....am doi frati care pana nu de mult au beneficiat de pensie de urmas dupa mama noastra(ea fiind decedata).La vremea respectiva ei erau minori iar eu i-am luat sub tutela mea pentru a beneficia de aceasta pensie.Au beneficiat o perioada dupa care ei s-au angajat cu contract de munca,dar eu nu le-am spus celor de la casa de pensii iar pensia le-a venit in continuare cca 7 luni dupa care cei de la casa de pensii s-au sesizat si au sistat pensia.Pe fluturasele de pensie eram trecut eu cu numele meu dar cu cnp-ul unuia dintre frati...in fine nu stiu de ce dar asa era fluturasul..problema e ca banii care i-am luat pe cele 7 luni trebuie sa-i inapoiez...eu sau fratii mei.Ce se poate intampla daca nu platim banii? Tin sa precizez ca au venit acasa unde3 avem domiciliul pe buletin cei de la casa de pensii si cu politia dar noi nu mai locuim acolo...de ce au venit nu stiu...era tatal nostru cu care nu suntem in relatii bune si nu stiu ce le-a zis...in fine daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce se poate intampla cu acei bani daca nu-i platim? sechestru....amenda...oprire pe salariu,,,,puscarie?????:( astept raspuns multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:11, 30 Iulie 2011
Va trebui sa-i restituiti .... incercati sa faceti o esalonare a sumei in functie de veniturile pe care le obtineti.
In alte conditii se va trece la executare silita ... si este posibil sa se formuleze si plangere penala impotriva beneficiarilor care nu si-au respectat obligatia de a aduce la cunostinta casei angajarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata orange Mariuz222 Mariuz222 Buna, fratele meu a luat 2 telefoane mobile pe baza de contract cu abonament in 2012 de la Orange, pentru ca nu a platit facturile, si nu stiu la ce numere a ... (vezi toată discuția)
Lămuriri aok_germania!? Maryna16 Maryna16 Bună ziua ! Soțul meu lucrează în Germania de aproape 2ani iar luna aceasta s-a trezit cu o scrisoare de la AOK că are de plată suma de 7000de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita AmaliaPopescu AmaliaPopescu Fratele meu a luat un credit (de nevoi personale pe 8ani)acum ~4 ani.A platit doar 3ani,apoi nu a mai platit ratele.Creditul l-a luat pt a-si cumpara un ... (vezi toată discuția)