Bună ziua !
Soțul meu lucrează în Germania de aproape 2ani iar luna aceasta s-a trezit cu o scrisoare de la AOK că are de plată suma de 7000de euro...vreau sa specific că șeful lui i-am dat ultimul fluturaș undeva prin luna Martie...presupun prin absurd că de atunci poate nu i-a plătit asigurarea...dar totuși de ce așa mare suma?!
Mă poate lămuri cineva care a mai trecut prin asemenea situații?
Mulțumesc
Cu siguranta pentru cei 2 ani nu s-a platit. Asigurarea medicala minima obligatorie, in Germania, este de cca. 170 €/luna. Daca in Romania nu a contribuit la asigurarile de stat atunci cred ca solicitarea e justificata.
AOK - Asociatia Federala a caselor de asigurari de sanatate din Germania.
Nivel procent asigurare aproximativ 16% din venit+penalizari neplata.....
Din fluturașele de salariu reiese că se sustrăgeau banii pt asigurarea medicala plus alte taxe corespondente statului german... există posibilitatea ca patronul sa nu fi platit aceste taxe?!
Categoric. Comunicati raspuns la adresa primita si anexati copiile dupa fluturasul de salariu ptr a face dovada platilor.
Astfel se pot constata nereguli sau daca ceea ce s-a mentionat in fluturasi este necorespunzator
Aok germania
viorelbv
Buna ziua ! An 2017 luna noiembrie data de 25,am plecat din germania după ce mi sa facut angajarea de circa luna jumătate,stiam ca sunt angajat ,dar nu am ... (vezi toată discuția)