Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

buna ziua

v-as ruga sa ma ajutati cu o problema:sunt femeie,am 52 de ani si vechime in munca de 25 de ani si 7 luni,din care 8 ani in grupa a 2-a de munca.pot sa ies la pensie anticipata????va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:27, 30 Iulie 2011
Nu puteti, nu aveti nici varsta (varsta standard minus 5 ani) nici stagiul de cotizare complet. Pentru o femeie nascuta in 1959 varsta standard de pensionare este cuprinsa intre 61 ani si 4 luni si 61 ani si 7 luni, functie de luna nasterii, stagiul complet fiind cuprins intre 31 ani si 4 luni si 31 ani si 7 luni. Reducerea pentru grupa de munca (1 an si 6 luni) nu se aplica in cazul solicitarii pensiei anticipate/anticipate partial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar pensionare marianaadriana marianaadriana Buna ziua,am varsta de 56 de ani cu o vechime totala de 37 de ani,din care 18 ani in grupa 1 de munca 100 la suta.care imi va fi varsta de pensionare?sporurile ... (vezi toată discuția)
Ani de munca si grupa Dumitru_ro Dumitru_ro Sotia mea are varsta de 54 ani, 17 ani vechime in munca din care 12 ani si 9 luni lucrati cu grupa a 2 a de munca la cati ani poate iesi anticipat la pensie ? (vezi toată discuția)
Rog explicatii varsta pensionare ileana_59 ileana_59 sunt femeie, nascuta in luna ianuarie 1959, am 31 ani si 4 luni lucrati dintre care 21 ani si 5 luni lucrati in grupa a- 2- a de munca. Mentionez ca anii ... (vezi toată discuția)