avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua
Parintii pot renunta la dreptul de mostenire, dobandit prin testament, in favoare copiilor in situatia in care exista un antecontract de vanzare cumparare al acestei mosteniri, dar care este inca in derulare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mediator , utilizator 21:44, 1 August 2011
Cel care a lasat mostenirea a murit! exista si succesiune!
Si atunci cum vreti ca parintii dvs sa renunte? Din moment ce au acceptat sunt mostenitori ai acelui bun imobil?

Alex0804 a scris:

Cel care a lasat mostenirea a murit! exista si succesiune!


Parintele nu poate renunta la o mostenire pe care deja a acceptat-o si imobilul face parte din patrimoniul dumnealui. Parintele poate sa va vanda, dona casa ori puteti incheia un contract de intretinere.
inteleg ca deja parintele mostenitor a incheiat un antecontract de vanzare-cump cu X.
daca parintele nu mai vrea sa vanda, sa incerce sa se inteleaga cu X pt rezilierea precontractului, altfel ajung in instanta
Instrainarea,sub orice forma,a bunului mostenit de parinti,in conditiile existentei prealabile a unui antecontract de vanzare-cumparare pentru acelasi bun,se va putea efectua doar daca se intreprind demersurile legale in vederea rezilierii antecontractului.In caz contrar,noua tranzactie,avand o cauza ilicita/imorala,va fi lovita de nulitate.

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ff38 ff38 Am procedat la deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu;mostenitori fiind eu , mama si fratele .Constat ca fratele meu nu este multumit cu partea ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Petitie de ereditate sau actiune in revendicare? CO.COS CO.COS Am un testament, autentificat notarial incheiat in 1970. Testatorii au decedat in 1989 si in 2001. In testament se prevede ca mostenesc de pe urma defunctilor ... (vezi toată discuția)