avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norme A.E.T.R
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norme A.E.T.R

Buna ziua,lucrez ca sofer profesionist si conf normelor AETR pauza regulamentara la sfarsit de satamana ptr un sofer este de 45 ore repaus o sa lucrez in echipaj de doi soferi si vreau sa stiu care este perioada minima de repaus saptamanal ptr 2 soferi,multumesc anticipat raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 31 Iulie 2011
Regulamentul (CE) nr. 561/2006 stabileste norme mai clare si mai simple cu privire la timpii de conducere, pauzele si perioadele de odihna pentru soferii angajati in activitati nationale si internationale de transport rutier. Principalele prevederi cu privire la timpii de conducere si de odihna sunt dupa cum urmeaza:

- timpul de conducere zilnic nu trebuie sa depaseasca 9 ore. Cu toate acestea, de doua ori pe saptamana, acesta poate fi extins pana la 10 ore de sofat pe zi.
- timpul de conducere intr-o saptamana nu trebuie sa depaseasca 56 de ore.
- timpul de conducere total, acumulat de-a lungul oricaror doua saptamani consecutive, nu va depasi 90 de ore.
- dupa o perioada de sofat de 4,5 ore, soferul trebuie sa ia o pauza neintrerupta de cel putin 45 de minute, in cazul in care nu-si ia o perioada de odihna.
- pauza mai sus amintita poate sa fie inlocuita cu o pauza de cel putin 15 minute, urmata de o pauza de cel putin 30 de minute, fiecare dintre acestea distribuita pe parcursul perioadei de sofat de 4,5 ore.
- soferii ar trebui sa beneficieze de perioade de odihna zilnice (cel putin 11 ore sau doua perioade reprezentate de o perioada fara intrerupere de 3 ore, respectiv de o perioada fara intrerupere de 9 ore).
- soferii ar trebui sa beneficieze de perioade de odihna saptamanale (o perioada de odihna de cel putin 45 de ore sau, in anumite conditii, orice perioada de odihna de mai putin de 45 de ore, care poate fi redusa la un minim de 24 de ore).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata zilelor de weekend si nici recuperate balogh77 balogh77 Buna ziua Sunt sofer de camion la o firma destul de mare, cu peste 40 de angajati. Ca sofer, cand ma duc in delegatie, stau cate 2-3 saptamani in cursa, ... (vezi toată discuția)
Libere si pontaj gigi_berrlogea gigi_berrlogea Buna ziua! Sunt sofer profesionist lucrez pe comunitate 10 saptamani numai la bordul camionului dupa care 10 libere (2sapt) acasa unde ni se comunica caci ... (vezi toată discuția)
Timpi de conducere in 3 soferi adi-arad adi-arad poate cineva sa-mi spuna timpii de conducere la autocar in 3 sau 4 soferi? (vezi toată discuția)