avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite bancare

Creditele bancare acordate doar pe baza buletinului (fara garantii mobile,imobile sau de alta natura) constituie sau nu titluri executorii. Daca da, in baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: ROLYU , utilizator 22:51, 30 Iulie 2011
Buna seara - art. 79 (2) - Legea 58/1998 - "Contractele de credit bancar, precum şi garanţiile reale şi personale, constituite în scopul garantării creditului bancar, constituie titluri executorii".
Caracterul de titlu executoriu al contractului de crdeit bancar nu este dat de garantiile constituite ci de calitatea partilor, in cazul in speta ceea ce conteaza este calitatea de societatea bancara a creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de credit - titlu executoriu Dahrma Dahrma Care sunt inscrisurile carora legea le recunoaste caracterul de titlu executoriu? Stiu ca contractele de credit sunt unele din aceste inscrisuri...toate? sau ... (vezi toată discuția)
Debit restant blanshic blanshic Buna seara! Am si eu o mare problema cu un debit restant foarte mare la EOS KSI ce reprezinta consecinta nerespectarii contractului de credit semnat la data ... (vezi toată discuția)
Executare silita ginbar64 ginbar64 Buna ziua, 1. Va rog ajutati-ma cu informatia urmatoare: in ce lege (nr./an) gasesc explicit [b]conditiile in care se face o executare silita[/b] a unui ... (vezi toată discuția)