avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trebuie sa dau banii inapoi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trebuie sa dau banii inapoi?

La firma unde lucrez, mi s-a spus ca ma vor promova in cateva functii cu atribuirea drepturilor salariale
corespunzatoare cumului de functii. Am fost trimis la cursuri de calificare, ca fochist, Responsabil cu Supravegherea si Verificarea Tehnica a Instalatiilor, Inspector Securitate si Sanatate in Munca, Inspector
Situatii de Urgenta, Operator Tratarea Apelor Industriale, platite de firma. Toate aceste funcii le indeplinesc in prezent prin decizie, fara insa un act aditional cu atributii pt ele, la fisa postului.
Mentionez ca nu am facut nici un contract ca in caz ca parasesc firma in timp de ..... ani sa platesc cursurile. Pentru ca nu mi-au marit salariul deloc, nu sunt platit pe cumul de functii, ci doar pe salariul minim pe economie, ca fochist, vreau sa-mi dau demisia. Am fost amenintat ca voi plati cursurile. Care e adevarul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 09:06, 18 August 2008
tudorvaleriu a scris:

O intrebare pentru "catalin_just": credeti ca daca nu are act aditional de formare profesionala poate fi obligat sa plateasca cheltuielile de scolarizare? Conform art.195(2) din Codul muncii, eu cred ca nu - si aici "nikol.ilea" are dreptate.



Pentru tudorvaleriu, Existenta sau inexistenta actului aditional, nu-l opreste pe angajator, in anumite conditii, sa ceara sau nu, restituirea sumei cheltuite cu formarea profesionala a salariatului lui.
Imi pare rau sa va contrazic, dar in baza a ce se poate cere o astfel de despagubire (plata cursului)?
Pentru ca solicitarea angajatorului sa fie valida ea trebuie facuta in baza unui act aditional luat la cunostinta si semnat de angajat nu pe vorbe
In continuare angajatorul nu doreste sa adauge la un act aditional cu care a venit acum la mine, auzind ca plec,
si plata corespunzatoare functiilor suplimentare, doar atributiile si unele clauze contractuale prin care sunt obligat sa stau 3 ani. Daca nu semnez, se pote intampla sa-mi desfaca contractul?
Daca nu semnati inseamna ca nu sunteti de acord cu acel act aditional si nu are cum sa va inceteze contractul de munca doar pentru ca nu doriti sa semnati acel act.
Oricum dvs plecati din firma, deci nu prea vad ce ar mai putea sa va faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu formare profesionala cu cim pe perioada determinata timcyke timcyke M-ar interesa daca pot sa solicit concediu de formare profesionala daca am cim pe perioada determinata, avand in vedere prevederea Codului muncii ca angajatul ... (vezi toată discuția)
Demisie in cazul contractului aditional de formare profesionala Yonut321 Yonut321 Buna ziua, anul trecut(2011) in noiembrie m-am angajat la o firma ca lacatus mecanic eu avand diploma de operator calculator am incheiat cu firma un contract ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala......... r0nn r0nn Buna ziua, Acum 9 luni de zile m-am angajat la o firma, aceasta firma m-a trimis la un stagiu de pregatire in afara tarii. Stagiu de pregatire a durat 15 ... (vezi toată discuția)