avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... incetare contract inainte de termen
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

incetare contract inainte de termen

Buna ziua .As vrea sa stiu daca in cazul incetarii unui contract inainte de termen ,cu reteaua nationala de telefonie, ca urmare a solicitarii mele,legea prevede sa platesc despagubiri pt ca am inteles ca exista o lege care sustine contrariul.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 31 Iulie 2011
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului prevede:
Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.
Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.

Schimbarea introdusă în Codul consumului blochează eventuale tentative ale furnizorilor de a limita dreptul clienţilor de a rezilia un contract, însă le lasă companiilor dreptul la "justa despăgubire". Practic, companiile vor avea astfel posibilitatea de a le cere astfel clienţilor care denunţă contractul înainte de termenul agreat iniţial eventuale reduceri aplicate la preţul unui telefon mobil, sau contravaloarea instalării unui serviciu precum televiziunea prin satelit.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu societate telefonie... raceudan raceudan Am incheiat contract cu Romtelecom pt telefonie, internet si tv cu clauza ca daca reziliez contractul in mai putin de 2 ani platesc daune mari. Cum pot evita ... (vezi toată discuția)
Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)